Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

donderdag 3 juli 2014

Keri met Leo


11 km; 4 uur 15 minuten

Gisteravond werd er door Ina en Jeroen gevraagd of wij nog een keer ergens heen zouden gaan voor een paar uur, er moest namelijk wat onderhoud aan het huis worden gedaan en dat willen ze graag klaar hebben voordat zaterdagmiddag de volgende gasten komen.
Petra en Ben gaan nog een keer naar het strandje en wij wandelen nog een keer naar Keri, op de heenweg via een andere route, terug hetzelfde als gisteren.
We gaan laat weg, eigenlijk tegen ons gevoel in, maar in dit geval kan het even niet anders. En dus is het al aardig warm als we beginnen met de route. Het is wel weer een mooi pad en we komen weer goed hoog. We zien Marathonissi en de Baai van Laganas in een keer. Je moet wel uitkijken want je hebt zo een flinke spin in je nek. Op sommigen stukken zijn er meerdere spinnen die hun web over de weg hebben gespannen. Daarna zien we al gauw de zee aan de andere kant van het eiland. We dalen weer af naar Keri en halen nog een pak koffie. Daarna gaan we zitten op hetzelfde terras, van cafe Avras, als gisteren. De mevrouw kent ons nog en glundert als we zeggen dat we speciaal komen voor de Mojito. Die haalt ze en wij lezen een stukje in de meegebrachte boekjes. Even later komt ze met een schoteltje watermeloen aan, dan bestellen we nog een ijs en nog een Mojito. Zij vertelt me het recept van de Mojito, kunnen we het klaar maken als we thuis zijn:
Verse munt
Lepel suiker
Stukjes citroen met schil
IJsblokjes
Sprite
Kneus de munt met de suiker, in een hoog glas doen, stukjes citroen erbij, glas opvullen met ijsblokjes, aanvullen met Sprite. 's Avonds kun je er een scheut witte rum (eventueel wodka) bij doen.
We gaan het thuis zeker proberen.
Als Leo gaat afrekenen staan er twee kleine glaasjes ouzo voor ons klaar, omdat we nog zo'n eind moeten lopen, hatstikke leuk. Nog een keer zwaaien en we zijn weg, dit jaar zullen we er niet meer komen, maar hopelijk een ander jaar weer wel.
De terugweg gaat vlot. Ergens op een pad hoog boven Marathia zien we het strandje waar Ben en Petra liggen, Ik bel even want we hebben afgesproken dat we elkaar zullen treffen bij to Votsalo. Ik vertel dat wij hen van heel hoog zien liggen en vertel waar we ongeveer staan. Het kost even moeite maar dan toch kunnen zij ons ook ontdekken tussen de bomen en spreken we af dat er over een half uurtje een drankje staat in de taverne. Het wordt een drankje en een ijsje, want Peet en Ben hebben natuurlijk nog geen ijs gehad vandaag en wij offeren ons graag op. :)

Spinnetje
Weer dat prachtige groen
De Baai en Marathonissi zijn in een oogopslag te zien
En nog een keer bij de caravan waar je in beter tijden een drankje kon bestellen
Zelfs uitgebloeide bloemen kunnen mooi zijn
Tijm als rotshangplant
Het is warm op zo'n weggetje, heel warm

Geen opmerkingen: