Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

dinsdag 21 juni 2016

Naar Gyri



22 km; 7 uur 20 minuten

We gaan er vandaag weer met z'n tweetjes op uit. Het wandelen gaat niet zo lekker bij Petra en dus hebben wij in goed overleg een ander programma gekozen.

We gaan via het pad tegen de bergrug naar Kalithea en gaan daar door de pas naar Gyri. We zijn van plan om via een iets andere route terug te lopen.
We zetten de wekker om 5 (!!!!!) uur en starten met de wandeling rond 6 uur. Het is nog heerlijk fris en zelfs in de pas is het allemaal nog goed te doen, want we lopen hele einden in de schaduw. Boven op de vlakte is het natuurlijk anders, maar omdat we inmiddels ruim 600 meter zijn geklommen is de temperatuur hier toch aangenaam en de wind blaast een beetje.
In Gyri komen we tot de ontdekking dat het plekje waar we een aantal jaar geleden eigenlijk per ongeluk iets hebben gedronken nu een echt cafe is, Goed nieuws dus als we weer eens in Gyri zijn. Vandaag doen we dat niet want het is pas 9 uur. We lopen verder en zien de antennes vanaf een andere plek. Als we aan de daling beginnen, merken we dat het inmiddels echt heet is geworden (35 graden). In de kloof schijnt de zon meedogenloos en er is geen zuchtje wind. Het water in de flessen wordt heel snel minder, maar we hebben genoeg. De afdaling is zwaar, we voelen de spieren en de voeten goed. Als we weer bij de gewone weg uitkomen, halen we bij het sinaasappelstalletje eerst 2 grote glazen sap. Heerlijk en de boterhammen gaan er ook nog in. Dan nog een klein stukje lopen en gelukkig wacht dan het zwembad.

Zonsopkomst
Voor het nageslacht
ooit een geit
mooi
Gyri
Even uitrusten in Gyri met de rug tegen de kerk
Weer een plekje om iets te drinken
De antennes vanuit een andere hoek
Alykes en Alikanas in de diepte.

Geen opmerkingen: