Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

dinsdag 14 juni 2016

Porto Limnionas en lunch in Porto Roxa


16,3 km; 6 uur

We hebben een auto gehuurd voor 2 dagen, want morgen halen we onze lieve vrienden op van het vliegveld. We gaan samen nog 10 heerlijke dagen genieten van het Griekse leven. Maar vandaag maken we nog een wandeling en gebruiken die auto om te beginnen op een andere plek op ons eiland, we starten in Agios Leon. Het zou niet zo'n hele lange wandeling worden, rond de 16 km, valt wel mee dus. Wat ik me niet had gerealiseerd was dat we zouden starten op ruim 300 meter hoogte en moesten afdalen naar zeeniveau, want we lopen via Porto Limnionas naar Porto Roxa en vandaar terug naar Agios Leon. Met dalen en klimmen in korte tijd wordt het toch een pittige wandeling.

We lopen eerst een stukje door Agios Leon, een leuk plaatsje. Even later verlaten we de asfaltweg en komen in wat bossen terecht. Dan komt ons een vrachtautootje tegemoet. De mannen in de cabine zijn erg belangstellend en vragen wat ons doel is. Als we zeggen Porto Limnionas zeggen ze dat dit niet de goede weg is, volgens hen zijn we op weg naar Kampi. Eén van de mannen schuift al op en we mogen zo meerijden. Maar natuurlijk zeggen we dat we "me ta podia" (te voet) willen en we bedanken ze hartelijk. Op onze kaart klopt het allemaal en ook van Pavlos hebben we gehoord dat dit wel een goede weg is. Maar deze mannen geloven natuurlijk nooit dat we voor ons lol wandelen en dat we niet altijd de kortste weg nemen. We wachten tot ze uit het zicht zijn en lopen dan lekker de lange weg verder. Het lukt allemaal en we worden getrakteerd op mooie uitzichten over de rotsen, we lopen vlak langs de randen. Na een heel eind lopen komen we weer op een asfaltweg die ons naar Porto Limnionas voert. Dit is een mooie baai, waar je heerlijk kunt zwemmen. Wij kijken even en lopen dan verder naar het volgende kleine baaitje: Porto Roxa. Bij taverna Giorgos, achter de grote tavernes die er zijn, willen we lunchen. Ik vraag in het Engels aan de man of we er ook kunnen eten. Krijg dan op mijn kop van Leo dat ik het niet in het Grieks probeer. Dus als we zitten zeg ik in mijn beste Grieks dat we iets willen eten, zegt hij: dat mag je ook in het Nederlands zeggen, hoor! Lachen dus. Leuk gesprekje gehad over dit mooie eilandje en daarna een omelet besteld met grote glazen sinaasappelsap. Lekkere lunch.
En dan moeten we terug naar Agios Leon. We hadden het al verwacht maar de weg terug blijkt over smalle paden te gaan, heel ongelijk en flink stijgend. Gelukkig staat er een flinke wind, dat koelt iets af, want dit is niet te doen in temperaturen boven de 30 graden. Als we bijna boven zijn staat er opeens een gaashek over de weg, ik schrik me rot, we zullen toch niet helemaal terug moeten? We nemen de gok en maken het hek gewoon los (en weer vast achter ons) en hopen dat we gewoon door kunnen lopen. Dat is gelukkig het geval. Redelijk vermoeid komen we weer aan in Agios Leon, waar we in een taverna nog een cola drinken en een ijsje eten. Dan in de auto op weg naar Chartata. Dit was een prachtige wandeling, zo hopen we er nog heel veel te maken.

Kampi in de verte
Hier nog mooie, brede paden
Uitzicht over de kliffen tussen Kampi en Porto Limnionas
Zo mooi
Het pad wordt wel minder
Een plaatje
Bijna op zeeniveau, dat betekent dalen en straks klimmen
Porto Limnionas
Lunchplek bij Porto Roxa
waar je ook heerlijk van de zon kunt genieten
en kunt zwemmen
Tijm in bloei, je ruikt het overal
Heerlijke paadjes
daar is taverna Giorgos en alles over paadjes als op de foto hierboven

Geen opmerkingen: