Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

woensdag 1 juni 2016

Via Katastari naar Alonia en Alykanas, met als beloning Frutopia


17,6 km; 5 uur 51 minuten

Als je al zo vaak op dit eiland bent geweest dan ken je de verschillende weggetjes al een beetje. Ik probeer wel om andere routes uit te zetten, maar opeens zeggen we dan tegen elkaar: hier zijn we al eens geweest. Een paar jaar geleden hebben we eens gelopen op een heuvel die we ook zien vanuit ons huisje. We gaan nog eens kijken of we daar andere paden kunnen ontdekken. We maken een heerlijke wandeling, maar ook hier gaat het fout. We proberen een pad (dom hoor, want het staat ook niet op onze kaarten) maar het loopt een heel eind door. Leo geeft aan dat er nog maar enkele tientallen meters zitten tussen ons pad en een ander pad. Ja, dat is schijn. Het "aansluitende" pad ligt meters lager, dus er zit voor ons niet anders op dan de weg weer terug te pakken en dan de route gewoon te vervolgen. In Alykes lopen we dan maar even naar de Buca loungebar. Dezelfde mensen van vorig jaar lopen er rond. We krijgen een hand en ik een kus en hij zegt: "Twee Frutopia?" 

Hij "was" echt best groot
Kijk hem eens mooi wezen
Ook op Zakynthos zijn de bermen mooi
Alikanas
Beloning was een mooi uitzicht, maar de weg hield op
Dat is dan wél weer een beloning

Geen opmerkingen: