Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zaterdag 11 juni 2016

Van Zakynthos-stad naar Chartata via Kipseli


26 km; 7 uur 19 minuten (+1,3 km naar de bushalte in Alykes)

We wilden nog wel eens van Zakynthos naar ons huisje lopen. Ik had gehoord dat er op zaterdag markt was aan de haven, dus gaan we op zaterdag, vandaag dus.
Om 8 uur staan we bij de bushalte te wachten, waar de bus gelukkig al om half 9 :) om de hoek kwam rijden. We zijn tegen 9 uur in Zante en beginnen onze wandeling. Aan de haven zijn allerlei vissersbootjes present met verse vis, maar nergens een markt te bekennen. Goed, we lopen dus gewoon verder. Via andere wegen dan we al eens hebben gedaan.
We zijn ook aan het kijken naar huurhuizen hier op Zakynthos en we hebben er op een makelaars-site een paar gezien. Er stonden plaatjes bij van google-maps en we hebben onze route zo aangepast dat we erlangs zouden komen. Maar eenmaal in de buurt kunnen we één van de huizen niet vinden, de andere wel: een krot, met scheef hangende luiken en een tuintje dat op een echte wildernis lijkt. Echt niet wat wij zoeken. We lopen verder, maar raken de weg een beetje kwijt in Kipseli, gelukkig hebben we een gps en komen we weer op de route uit. 
Als we Meso-Gerakari voorbij zijn komen we langs taverne Lofos, met "the best view" en besluiten daar een glas vers geperst sap te gaan drinken, met inderdaad een prachtig uitzicht.
Een beetje gesterkt gaan we verder en lopen richting Boven-Gerakari, ik dacht niet dat ik de route over de heuvel had uitgezet, maar toch wel. Dus klimmen met die vermoeide benen. Hier worden de paden iets bekender en we wandelen verder, daarna richting Katastari. We doen daar een boodschapje en nemen een ijsje. En dan het laatste stukje, het kost best moeite, maar het was het waard.


Zakynthos-stad
Verse tonijn aan de haven
Het vernieuwde Solomos-plein
Kipseli
Vanuit taverne Lofos heb je een prachtig uitzicht 
Mooi doorkijkje

Geen opmerkingen: