Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

maandag 6 juni 2016

Via de antennes naar Kiliomenos


26,8 km; 8 uur 19 minuten

We hebben een flinke wandeling bedacht. We lopen eerst via het klooster naar de antennes die hier hoog boven alles aan de oostkust uit torenen. Daarna zal het einddoel zijn: Kiliomenos.

We zijn vandaag door omstandigheden niet echt vroeg, maar het zou allemaal toch wel moeten lukken. We lopen via de gewone weg weer naar het sinaasappelstalletje en duiken daar achter het klooster langs weer de bergen in. Het eerste stuk is hetzelfde als bij de wandeling naar Orthonies, maar op een bepaald moment komt er toch het punt waar we bij die andere wandeling al op het hoogste punt zaten en we nu links gaan en nog wel een eindje verder moeten klimmen. Als we ergens een bocht maken lijken de antennes al erg dichtbij, maar uit ervaring weten we dat we door een erg bochtige weg die langs hellingen en kloven voert, we nog een hele tijd bezig zullen zijn om ze ook echt te bereiken. Op de weg er naartoe hebben we al wel heel mooie uitkijkjes. Het is veel helderder dan we het ooit hebben gezien en dat geeft natuurlijk schitterende plaatjes. En inderdaad na een aantal uren komen de antennes in zicht en we genieten van het uitzicht. Zoveel plekjes die we herkennen en waar we al hebben gelopen.

Maar we moeten verder, we hebben nog een eind te gaan. Na een tijdje komen we in Giri, één van de oudste dorpjes op Zakynthos en samen met het volgende dorpje waar we doorlopen, Loucha, de enige dorpjes op Zakynthos die de grote aardbeving van 1953 ongeschonden zijn doorgekomen. In Loucha gingen we altijd iets eten in het cafeetje tegenover de kerk. We wisten al van FaceBook vrienden dat de eigenaars ermee waren gestopt, erg jammer, maar ook hier is het leven moeilijk. Wij lopen nu een klein stukje buiten het dorp en drinken daar iets op een andere leuke plek. Ze hebben van alles te drinken, je kunt er een sandwich of toast bestellen, ook Griekse salade staat op de kaart. Wij houden het op een Cola (met suiker :) kunnen we wel gebruiken) en een ijsje.

Dan gaan we verder, we moeten nog een kilometer of 8. Het dorp Loucha ligt in een prachtig dal met heel veel pijnbomen. Het heet dan ook het dal van de 1000 pijnbomen. Het is een mooie plek om doorheen te wandelen. In dit gedeelte van het eiland zijn we nog niet eerder geweest. Een paar jaar geleden is hier een bosbrand geweest en de afgelopen jaren waren de bomen nog erg zwart. Nu wordt het langzamerhand allemaal weer groen. Prachtig om dat te zien, de natuur herstelt.

Inmiddels worden de benen best moe, maar eindelijk komt Kiliomenos in zicht. We lopen naar het centrum van het stadje. Tegenover de kerk is een taverne, daar vragen we of ze een taxi willen bellen. Het geeft ons tijd voor een cola en een frappe. Na 10 minuten is de taxi er en rijden we via achteraf weggetjes naar ons dorp Chartata.

Pfff ... het was een pittige wandeling, maar wel weer een heel mooie.

Links beneden: hebben we gedaan, rechts boven: gaan we naartoe
Wat een uitzicht, naar de weide waar we op de kloosterwandeling langs lopen
en op de baai van Alykes
We zijn bijna bij het eerste doel: de antennes
Met een prachtig uitzicht over de hele oostkant van het eiland
Het dorpje Giri
Loucha
A happy little house in the woods (Bob Ross)
Mooi plaatje
Door een bos van pijnbomen
de brem staat mooi geel te zijn
Eindelijk het einddoel: Kiliomenos
Pfff ... we zijn er. Heel in de verte kijk je op de baai van Laganas

Geen opmerkingen: