Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zondag 6 september 2020

Midden en noord Griekenland dag 12 naar Konitsa

Op ons slaapplekje wordt geen ontbijt geserveerd, dus rijden we langs de supermarkt om de hoek als we op weg gaan. De supermarkt blijkt nog gesloten, het is 10 voor 9. We wachten niet, maar rijden naar een volgend dorp en kopen daar broodjes, sap en fruit. Dan rijden we een stukje en zoeken een mooi plekje om te ontbijten. Plekje met uitzicht. We zien hier al waarschuwingsborden "kijk uit beren en wilde zwijnen", iets later vandaag worden de zwijnen vervangen door wolven. We hebben ze niet gezien 😥
Volgens onze routeplanner zouden we al rond 12 uur bij de volgende slaapplek zijn, een beetje vroeg dus. Later op de middag blijkt dat ik er een verkeerd eindpunt in heb gezet en dat we 45 minuten langer onderweg zullen zijn.

We komen nog langs een leuke plek om een wandeling te maken, Kastoria. Een deel van het stadje is op een klein schiereiland gebouwd tegen een heuvel aan en op die heuvel staat een klooster. En het is een leuke wandeling, toch ruim 10 km en flink klimmend, boven blijkt het klooster gesloten maar het uitzicht is mooi. Terug lopen we met een grote omweg over de gewone weg weer naar het stadje, waar een drankje en een ijsje wachten.
Daarna gaat onze reis verder en we komen weer langs allerlei mooie plekken. Ergens komen we midden in een enorme kudde geiten terecht, het zijn er honderden. Het is tegen vijven als we in Konitsa aankomen. 

Tegen half 8 gaan we op zoek naar een restaurant, op onze app staan er twee. De ene is gesloten de ander serveert geen vlees vandaag. Maar we zien wel een mooie boogbrug. We lopen verder naar het centrum waar volgens de mevrouw van onze kamer wel iets zou zijn. Dat is nog eens 2 km lopen, maar we vinden het en ook nog een leuk plekje om te eten. Poeh, je  moet er wel moeite voor doen. 


Kastoria


Kastoria

Een landschildpad op de route

Kloosterkerk boven op de heuvel

In het zonnetje lijkt een uitgebloeide distel net van goud


Kastoria

Onderweg

Onderweg

Spreekt voor zich, denk ik

Er valt wel eens een brok rots (naar beneden😉)



Geen opmerkingen: