Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

dinsdag 1 september 2020

Midden en noord Griekenland dag 7 naar Komotini


 We rijden vandaag langs de grenzen van Turkije en Bulgarije met Griekenland. Want ons opvalt is dat er in de buurt van de Turkse grens veel militairen rondrijden. De situatie is een beetje gespannen, kun je wel zeggen. 
Ik had een heel andere voorstelling van deze streek, ik dacht aan ruige bergen, maar niets is minder waar. Het is vlak soms wat glooiend met allerlei akkers, katoen- en maisvelden, zonnebloemvelden en graslanden. Het eerste stukje van onze route vandaag gaat nog over een wat bredere weg, maar als we in de hoek komen van dat oostelijke puntje Griekenland dan worden de wegen een stuk smaller. Maar hier houden we beiden van. Over heuvels en door kleine dorpjes. Ook hadden we verwacht dat we hier meer Turkse invloeden zouden zien, maar dat is helemaal niet zo. Als we weer zuidelijk rijden groeien de heuvels naar bergen en verandert het akkerland in de uitgestrekte loofbossen van het Dadiawoud, heel veel eiken zie ik hier. Het is een mooie rit en natuurlijk nemen we een drankje op het terras van een dorp en hebben bekijks van de mannen die er zitten. We maken een praatje, leuk. Als we de bergrug weer afrijden naar de vlakte waar Komotini in ligt, zie ik gewas wat ik nog niet eerder heb gezien. Na wat onderzoek op internet blijkt dat in deze streek tabak wordt verbouwd. In deze streek komen we ook de eerste minaretten tegen in plaats van kerktorens, dus toch een islamitisch tintje aan de route.
En dan komen we rond 15u aan in een dorp vlak bij Komotini, bij CasaGreek, wat een villa blijkt te zijn met 4 slaapkamers en een grote huiskamer/keuken. Het ziet er mooi uit.

We lopen vanavond rond 6 uur naar de stad Komotini om daar te gaan eten.We lopen 13,7 km voor een hapje maar het was lekker en we hebben de calorietjes er meteen weer afgelopen. Het was heel druk in het centrum, volle terrassen en levendige straten. Overdag is het te warm om te druk te zijn en dus ontmoet je 's avonds je familie en vrienden. Duidelijk dus.

Dorpen

Zonnebloemvelden

Akkers in een heuvelachtig landschap

Geen verkeer van de andere kant

Drankje op een terrasje in Mikro Deriou

Dadiawoud, uitgestrekte bossen

Zomaar een rund op de weg

Tabaksplant

Een minaret en drogende zonnebloemzaden

Zonnebloemzaden



Geen opmerkingen: