Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

maandag 7 september 2020

Midden en noord Griekenland dag 13 naar Amfilochia


De eigenares van guesthouse To Tzaki is heel vriendelijk en als we afrekenen krijgen we twee grote stukken zelfgebakken cake mee. Dat komt goed uit, want ook hier was geen ontbijt bij en er is geen winkel in de buurt. We peuzelen op een rustig plekje de cake op en drinken er wat water bij. Vandaag dus geen uitgebreid ontbijt. 
Dan rijden we naar Kipi, een klein plaatsje in de bergen, waar een aantal boogbruggen zijn te vinden. Ik heb er een wandeling uitgezet van ongeveer 10 kilometer, die langs een aantal bruggen en een kerkje gaat. Als we bij ons startpunt komen, ga ik twijfelen. Het zijn veel stenen trappetjes en paden, heel ongelijk en het stikt er echt van de vliegen. Er cirkelen tientallen om mijn hoofd. Ik moet me echt kunnen concentreren op het pad en dat is wat moeilijk met vliegen die in je oren en neus willen. We besluiten om de wandeling af te blazen, het is gewoon niet slim om het te doen. Maar natuurlijk wil ik wel graag die bruggen gaan zien en dus rijden we er over de weg naartoe. Bij sommige bruggen moet je alsnog een eindje lopen, maar dat is te doen. Wel jammer van die wandeling, maar toch wel wat gezien. Vanwege de vele vliegen daar gaan we ook maar niet bij de lokale taverne iets drinken. 
Dat doen we wel als we al weer een heel eind verder zijn en we nemen er een lekkere punt galaktboureko bij, vanwege het gemiste ontbijt 😋. Eigenlijk is het een dessert, gemaakt van filodeeg en een soort pudding, maar het smaakt nu ook prima.
We rijden via Preveza naar hotel Oscar is Amfilochia, waar we rond half 5 aankomen. Vanavond gaan we weer op zoek naar een restaurant, volgens de receptioniste is er in ieder geval één, We gaan het zien.


Ruig

Kokkoros brug

Het plaatsje Kipi

Plakidas brug

Plakidas brug

Kleine Kardebol

Als je goed kijkt zie je de Petsioni brug

Petsioni brug

Milos brug met rechts achter de oude watermolen

Watermolen

Geen opmerkingen: