Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

donderdag 3 september 2020

Midden en noord Griekenland dag 9 naar Lithotopos


We hebben een route van 182 km maar hij wordt iets langer 207 km. Ik bedenk de routes die we gaan altijd als we nog thuis zijn en kijk dan ook op google.maps of die weg met de auto gereden kan worden. Dat dat toch niet altijd klopt bleek vandaag. We gaan weg uit Drama en rijden noordelijk. We hebben niet eerst even brandstof gecheckt en eigenlijk willen we altijd dat we de volgende slaapplaats ruim kunnen halen met de tank. Vandaag bleek nadat we een halfuurtje hadden gereden dat we het maar net konden halen met de brandstof die we hadden en dus moesten we tanken. Met de app Maps.me bekijken we waar tankstations zijn en die zijn er helemaal niet in de route die voor ons ligt. Kortom, we rijden terug naar Drama en tanken door. Omdat we geen zin hebben om hetzelfde gedeelte nog een keer te rijden zet ik er een ander tussenpunt in. Het is alweer een mooie route. Bij tussenpunt willen we de route verder rijden als gepland maar de TomTom vertelt dat hij de route niet kan berekenen. Goed, dan rijden we een stuk van de route met de app op de telefoon, die vertelt net als google.maps dat het moet kunnen. We rijden over de leuke smalle wegen door een paar kleine dorpjes. Opeens weet Tom niet meer waar we zijn, er is geen weg meer, maar de app ziet het nog wel steeds. Maar dan moet we rechtsaf en dat is een zandpad. Niet doen dus, linksaf was een doodlopende weg. Dat is dus weer omkeren en terug. En weer zet ik er nieuw punt in, het dorp Lithotopos, en dat gaat prima. Ook door een mooie omgeving. Gelukkig hoeven we ons niet druk te maken over de tijd, want die hebben we genoeg en we zijn om half 3 bij het hotel. Hier blijven we 2 nachten en morgen maken we een lekkere wandeling.




Vanaf het balkon van hotel Erodios 


Geen opmerkingen: