Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

woensdag 2 september 2020

Midden en noord Griekenland dag 8 naar Drama

Vandaag rijden we naar Drama via Xanthi en Echinos. Eerst dus naar Xanthi, dat de hoofdstad is van het gelijknamige departement in de provincie Tracië. Het heeft een leuke oude stad met herenhuizen, kerken en pleintjes. Ik heb er een wandeling van ruim 4 km uitgezet en die maken we dan ook. Het is leuk om door die smalle straatjes te kuieren en dan opeens op een groot plein uit te komen waar je heerlijk een ijsje kunt eten en iets kunt drinken, wat we dus ook doen.
Dan gaat de route verder richting Drama, maar eerst maken we een uitstapje van 30 km naar het noordoosten naar Echinos. De natuur is heel mooi met prachtige vergezichten. In de informatie werden ons mooie boogbruggetjes beloofd, maar die hebben we niet gevonden. Niet getreurd want over een paar dagen maken in Zagoria een wandeling waar we ze hopelijk wel te zien krijgen. Maar dit is een mooi ritje en we rijden vanaf Echinos dezelfde weg terug en dan gaan we echt verder naar Drama. Ook dit is een mooie route, dus we genieten. Rond half 4 komen we aan bij hotel Villa Tasco. Anders dan de naam doet vermoeden is het geen villa maar een gewoon hotel. Dit hotel ligt niet zover uit het centrum, dus vanavond hoeven we niet zover te lopen, maar 7,5 km, dus een eitje 😁.

De tabakbladeren hangen te drogen

Xanthi

Xanthi, een mooi bewaard gebleven gebouw uit begin 19e eeuw

Xanthi, de balkons zijn zelfs aan de onderkant mooi

Xanthi
Xanthi


Xanthi, de klokkentoren op het grote plein

Xanthi

Onderweg

Een mooie moskee gespot onderweg


Geen opmerkingen: