Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

donderdag 28 oktober 2021

Terug naar Zakynthos dag 4 Zell am See Oostenrijk - Matulji Kroatië 361 km

Onze route voert ons naar de eeuwige sneeuw. We rijden vanuit Zell am See naar de Gross Glöckner Hoch Alpenstrasse. Leo krijgt een overvloed aan bochten en hij vindt het leuk, We komen dus in de sneeuw terecht, gelukkig niet op de weg zelf, maar wel aan de kanten. De uitzichten zijn prachtig en we genieten. Na het plaatsje Heiligenblut zit de hochstrasse er voor ons op, maar Tom T., onze routeplanner heeft een verrassing in petto. We rijden over de Plöckenpas  vanuit Oostenrijk naar Italië. Wat een haarspeldbochten, Leo krijgt z'n portie aan bochten volop. De bochten en de weg liggen zo dicht bij elkaar dat de routeplanner bijna alleen een rood vlak geeft en op een bepaald moment is hij ook de satelieten nog kwijt. Gelukkig is het alleen maar één weg en als we weer in een wat opener gebied zijn drinken we een bak koffie met een heerlijk stuk vruchtentaart en laten later TomT op zijn gemak de satelieten weer opzoeken, wat gelukkig ook lukt. Dan rijden we een heel eind in Noordoost Italië, vlak langs Triëst. En duiken we Slovenië in en even later Kroatië. Tegen half 6 zijn we in Matulji, bij FourRooMotel. We zijn de enige gasten, de eigenaar gaat weer naar huis, nadat hij alles aan ons heeft laten zien. We hebben het rijk allen. We eten bij een plaatselijk restaurant en hebben het goed.





De puntige berg, bijna in het midden, is de Gross Glockner


Geen opmerkingen: