Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zaterdag 30 oktober 2021

Terug naar Zakynthos dag 6 Sibenik Kroatië - Dubrovnik Kroatië 288 km

De kustweg D8 volgen we ook vandaag de hele route. Hij brengt ons weer mooie uitzichten, kleine baaitjes en havenplaatsjes. Eigenlijk is er om iedere bocht wel weer iets moois te ontdekken. We komen door de grotere plaats Split, waar het even wel wat drukker is, maar verder is het geen drukke weg. In het laatste gedeelte van de route vandaag rijden we Kroatië uit en Bosnië en Herzekovina in, maar na 5 kilometer rijden we weer in Kroatië. De grens loopt hier een beetje vreemd, de eilanden vóór de kust horen bij Kroatië, maar het vasteland is Bosnië en Herzegovina.

Vanochtend kreeg ik een berichtje van de B&B waar we vannacht logeren of we wilden laten weten als we Dubrovnik naderden, dus ik bel 20 minuten voor we aankomen. Na een volgend telefoontje als we eenmaal over de brug bij Dubrovnik zijn, wacht onze host ons op aan de kant van de weg. Hij zet zijn auto een eindje naar achteren en dan kunnen wij parkeren. Een paar traptreden af (de eerste van velen zullen we ontdekken) en we zijn in de B&B. Eerst krijgen we een glas vruchtensap en we maken een babbeltje over reizen en meer en dan laat hij onze kamer zien. We brengen onze bagage naar binnen en dan gaan we richting de oude stad van Dubrovnik. Als ik op de heenweg in Italië had bedacht dat we daar wel heel veel trappen hadden gelopen dan hebben we het verkeerd. Nu zijn het er veel meer. De stad ligt tegen een steile heuvel aan en de verbindende gedeelten zijn trappen. Nu gaat het naar beneden, maar oh oh, vanavond zullen we weer naar boven moeten. Dubrovnik is volgens velen één van de mooiste steden van de Adriatische kust. Het historische centrum, of eigenlijk de compleet ommuurde vestingstad van Dubrovnik, staat op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO. Dit deel is opvallend klein en nog in een opvallend goede staat. We kopen een ticket om over de stadsmuren te kunnen lopen, ook daar heel veel trappen😁. Op alle plekken heb je mooie doorkijkjes naar de zee, of naar smalle straatjes of over de stad. Als we helemaal rond zijn lopen we nog even door de oude stad en als we weer buiten de stadsmuren zijn gaan we zitten bij een terras vlakbij de muren. We eten hier heerlijk en genieten van alles. En dan komt onvermijdelijk de terugweg. Heel veel trappen, vaak even op adem komen, maar we komen er en kunnen dus goed rusten.

Kroatië

Kroatië

Bosnië en Herzegovina

Dubrovnik

Dubrovnik

Dubrovnik

Dubrovnik

Dubrovnik

Dubrovnik

Dubrovnik

en tot besluit. Hmmm en yamas!

Geen opmerkingen: