Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zondag 31 oktober 2021

Terug naar Zakynthos dag 7 Dubrovnik Kroatië - Tirana Albanië 297 km

Onze host Milo van B&B Klaic, had een heerlijk ontbijt voor ons klaargezet en we hebben het ons laten smaken. Rond kwart over negen gaan we de weg weer op en kijken nog even achterom naar Dubrovnik. Nu rijden we niet meer de D8, die doorloopt naar het zuidelijkste puntje van Kroatië, maar een andere weg. We rijden door bergachtig gebied en komen al snel de grens weer tegen van Bosnië en Herzegovina, maar alweer niet heel lang. Daarna rijden we Montenegro in en volgen eerst de 3 wat een panoramic route is. Het is inderdaad een mooie route om te rijden, maar dan gaan we de 1 op, ook een panoramic route. Maar daarmee zijn ze aan het werk. Het grote plan begrijpen we niet maar er zijn steeds grote stukken van de weg gravelwegen of wegen met grote gaten en bulten. Ze zijn aan twee kanten van de weg aan het werk en niets is af, op een klein stukje van 5 km na. Het schiet dus helemaal niet op. Maar ja, je kunt er weinig aan veranderen. Het is al halverwege de middag als we Albanië inrijden. De wegen zijn goed maar er is niet veel te zien. Het is hier vlak, we rijden rond het meer van Shkodër, maar het blijft vlak en er zijn geen leuke kleine dorpen, alleen een paar grotere steden. Dus dat valt wat tegen. Als we Tirana naderen wordt het verkeer veel drukker en op een bepaald moment staan we vast, ook op de parallelweg waar wij rijden. Het blijkt dat er vier auto's zijn gebotst en dat is niet goed voor de doorstroming. Eindelijk komen in de buurt van ons hotel, maar ook daar gaat het mis. De doorgekrgen coördinaten van Booking.com blijken niet te kloppen. We rijden een heuvel op, maar daar is het hotel niet  Achteruit dus op een smal weggetje. Dan de andere weg in, maar ook dat is het niet. Dan zie ik een mevrouw lopen en vraag of zij het weet. Ja, we moeten naar beneden en daar is het rechts. Zij wist het precies en daardoor komen we toch nog aan in hotel Sokrati. Inmiddels is het donker en dus geen goed moment voor een wandeling. We besluiten eerst iets te gaan eten. We vinden een restaurant en daar krijgen we een lekkere maaltijd, maar er is geen dessert en ook geen koffie. Oké dan niet, we hebben evengoed heerlijk gegeten. In het hotel drinken we een bakkie koffie en besluiten om morgenochtend de stadswandeling te doen en daarna naar Ioannina in Griekenland te rijden, zo zien we dan toch nog iets van Tirana. Oh, ja en voor de volgers, ik heb nu netjes mijn PLF ingevuld voor de binnenkomst in Griekenland, dus dat zit wel goed😁. 

Nog even Dubrovnik over de schouder

Bij het meer van Shkoder, Noord Albanië

Meer van Shkoder, Albanië


Geen opmerkingen: