Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

dinsdag 25 oktober 2022

Terug dag 4 Ceske Budjovic in Tsechië - Bratislava in Slowakije 259 km

Het slechte weer is verleden tijd, er is een blauwe lucht en een prachtige zon, wat heerlijk. En toch wordt de rit daardoor veel mooier. We doen het (alweer) heerlijk rustig aan en komen tegen drie uur aan in Hotel Dominika in een buitenwijk van Bratislava. Later op de middag maken we een wandeling richting de Donau en lopen wat te slenteren langs de rivier en door de wijk. Op de terugweg stuiten we op een bepaald moment op een gebouw. Volgens de route, die ik heb gemaakt, zou daar een weg moeten zijn, maar die is er niet. We lopen om het gebouw heen, maar ook daar is geen weg of brug die ons over een dubbel treinspoor heenkrijgt. Foutje dus van de planner. We lopen terug en proberen dezelfde route terug te lopen die we heen hebben gelopen. Maar ook dat gaat niet. Ook hier stuiten we op het dubbelspoor. Nu doen we iets wat we nog nooit hebben gedaan, we steken het spoor gewoon over, wel eerst goed gekeken hoor. Ergens in die route is iets niet goed gegaan, ik weet niet wat, maar nu lopen we in ieder geval weer aan de goeie kant van het spoor en kunnen we terug naar het hotel. Gelukkig maar, want het wordt al een beetje donker en wat kouder en we hebben trek. Het hotel heeft een eigen restaurant en daar genieten we van een goede maaltijd.


Brug over de Donau in Oostenrijk


Bratislava aan de Donau

Bratislava aan de Donau



Geen opmerkingen: