Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

vrijdag 18 juni 2010

Met het autootje 2




Vandaag hebben we een hele leuke dag gehad. We hadden weer een autootje gehuurd en zijn begonnen met het verkennen van de noordelijke kant van Zakynthos. We hebben zoveel mogelijk hele kleine weggetjes gereden. Over de bergrug in het midden van het eiland heen en toen naar een aantal dorpjes. Loucha en Giro liggen daar, dat zijn twee dorpjes die niet zijn getroffen door een grote aardbeving enige tientallen jaren geleden. En dus ziet het er daar nog uit zoals het echt vroeger was. Een heel groot deel van Zakynthos is bij die aardbeving verwoest en moest dus herbouwd worden, maar een aantal kleine dorpjes niet. Heel leuk om doorheen te lopen en je eeuwen terug te wanen.
Natuurlijk zijn we ook op toeristische plekjes geweest, zoals het uitzichtpunt op het scheepswrak strand. Het is een geweldig plaatje, ook heel beroemd. Maar eigenlijk is het niet meer dan een roestig oud schip, waar idiote toeristen naar komen kijken. Maar eerlijk is eerlijk, het ziet er schitterend uit van bovenaf. Opnieuw overal photoshop-blauw water. Maar het is echt niet veranderd.
Souvlaki gegeten in een taverne, wat gedronken in een andere, zo kom je nog eens ergens. Toen we om ongeveer half 5 weer bij ons huisje in de buurt kwamen, zijn we gewoon doorgereden naar de oostelijke kant van het eiland, om daar ook nog wat rond te rijden. We hebben inmiddels in de gaten dat Zakynthos niet echt groot is, maar toch wel te groot om alles te belopen. Maar op deze manier gaat het prima, zo nu en dan een auto en de rest met de benenwagen.








Geen opmerkingen: