Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

donderdag 24 juni 2010

En de route van gisteren andersom



En dan komen er onherroepelijk de laatste dagen. Morgen belooft het weer warm te worden en de laatste dag willen we eigenlijk lekker rustig aan doen. Maar vandaag toch weer lopen. Eigenlijk vonden we het gisteren maar stom, dat we het goede pad niet konden vinden. We lopen namelijk een route, uitgezocht op de kaart, maar zetten dan routepunten uit op de telefoon van Leo, waar een routeplanner op zit. Deze routeplanner geeft zelfs paden aan die niet op de plattegrond van Zakynthos staan. Je begrijpt dat we dus leuke, achteraf routes kunnen opzoeken en ook niet bang hoeven te zijn om te verdwalen. Maar soms gaat het een beetje fout, zoals gisteren. Door allerlei oorzaken kan het GPS signaal afwijken en dan vertelt de routeplanner ons dat we verkeerd lopen en een pad verder moeten hebben. Als dan de batterij bijna op is, moet je toch maar geen risico nemen en gewoon de bekende weg nemen.

Maar terug naar vandaag. We gingen de route gewoon de andere kant op lopen. En het klopte helemaal. De paden lagen op de plaatsen waar we dachten dat ze moesten zijn. Het was opnieuw een geweldige wandeling. Vanuit het plaatsje hier verder op, de berg op, dan langs de bergrug verder wandelen en kilometers verderop nog een heel stuk omhoog, om dan langzaam weer af te zakken naar de laagte. Waar we gisteren de weg kwijtraakten, was ook nu het GPS signaal in de war, maar nu hoefden we alleen maar naar beneden en dat is toch simpeler.

En dan echt de laatste kilometers naar ons huisje voor 4 weken. Maar het is bijna om, nog 1 dag hier genieten. Ja, en dan verder in Nederland, maar ook daar "Pluk de Dag".


Geen opmerkingen: