Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

maandag 21 juni 2010

Nogmaals door het achterland


Wat we gedacht hadden in de eerste week hebben we nu gedaan. Het was wat bewolkt vanochtend, de hittegolf is voorbij, dus hadden we besloten om een van de eerste wandelingen over te doen. Het was redelijk helder weer en we hoopten op mooie uitzichten.
We hebben inderdaad weer mooie plekjes gezien. Eigenlijk raken we niet uitgekeken en het relaxte griekse leven bevalt ons uitstekend.
Maar langzamerhand gaan we toch aftellen. Voor hoeveel dagen hebben we nog broodbeleg nodig, hebben we vlees genoeg, moeten we nog wat drinken kopen, nog een flesje wijn of ouzo? Ja, aan al het goede komt een eind. We hebben nog 4 dagen en we gaan nog meer wandelen, want de komende dagen lijken bewolkt te worden, dus een mooie kans om nog wat te lopen.
Wat we wel iedere dag doen: grieks leren. We hebben flink wat lessen bij ons en langzamerhand kunnen we die vreemde griekse letters echt lezen. Ook een beetje verstaan en een beetje spreken. Het wordt veel oefenen in de komende tijd.
Dus lieve mensen : Καλή μέρα και αντίο, oftewel goededag en tot ziens




Geen opmerkingen: