Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

dinsdag 15 juni 2010

Heerlijke boottocht bij 34 graden

Ja, we hebben ze gezien en gefotografeerd als bewijs dat ze er echt waren.
Maar goed, eerst het begin van de dag. We hadden dus een boottocht geboekt rond de zuidkust van het eiland en helemaal geen verkeerde timing, want we zitten midden in een hittegolfje. Al een paar dagen stijgt het kwik tot boven de 30 graden, dus geen slechte dag voor een boottocht. Vanochtend om 5 voor 10 zouden we worden opgehaald, dat wachten duurde tot bijna half 11 en toen werden we gebeld dat de bus er echt aankwam. Deze chauffeur had waarschijnlijk grondig de pest in dat hij te laat was, en daarom reed hij als een idioot over de smalle wegen van Zakynthos. Maakte 3x een noodstop om een ongeluk te vermijden en haalde in over een wat bredere 2-baansweg, waar iemand te langzaam reed volgens hem, maar waar gewoon heel veel tegenliggers reden. Een beetje murw kwamen we uit de bus, waar we toch even geklaagd hebben tegen de reisleidster. Zij maakte er wel meteen werk van.
Na dit knullige begin volgde er een geweldige tocht. Eerst naar de Blauwe Grotten van Keri, daar ook heerlijk in zee gezwommen. Daarna naar Marathonisi, een eiland voor de kust. Ook daar weer gezwommen.
Ja en toen op zoek naar de schildpadden. En ze waren er, groot en klein. Heel mooi.
Op de zuidelijke strand van Zakynthos kun je ze niet volgen, want die stranden zijn beschermd en op veel van die stranden mag je in deze tijd (tussen het leggen van de eieren en het uitkomen, juni, juli en augustus) niet verder dan 5 meter het strand op. Strandwachters erbij om op te letten dat dat ook echt niet gebeurt. Dat komt omdat deze schildpadden beschermd zijn. Misschien jammer dat je er niet dichtbij kunt op het strand, maar ja, laat die beesten ook rustig hun eieren leggen. Wij konden ze goed zien vanuit de boot. De grote was misschien wel 1.20 lang, dus echt groot. Echt mooi om te zien. Dus voldaan hebben we daarna de terugweg aanvaard, nu met een andere bus en een stuk kalmer.



Geen opmerkingen: