Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zaterdag 26 oktober 2019

Pompeï, Italië - Lecce, Italië 453 km

We hebben vandaag wel wat afgereden. We wilden de route afleggen zonder de snelwegen en dat had ik dus in de routeplanner gezet. De planner leidde ons eerst naar het noorden, terwijl we naar het zuid-oosten wilden. Maar goed, misschien weet de planner een snellere route, dus even doorrijden nog. Maar als het erg lang gaat duren en er ook een wegomlegging blijkt te zijn en we daardoor gaan dwalen besluiten we om toch de snelweg op te zoeken. Dan gaan we de goed kant op. Een uur later willen we het toch weer proberen over secundaire wegen, het eerste stuk gaat goed, maar dan is ook daar een wegomlegging de spelbreker, zelfs met hulp van google blijven we tegen wegafzettingen aanrijden. Dan is de beslissing snel genomen, we nemen toch de snelweg. Deze weg blijkt een leuke weg om te rijden en dus houden we ons aan deze route. Rond 17 uur komen we aan in Lecce, bij Ada suites. Stefano, de host, staat ons op te wachten, we hebben een berichtje gestuurd dat we er aan kwamen. Hij geeft ons een korte uitleg over Ada suites en Lecce. Na een rondje door de oude stad, waar we vast nog eens terug komen bij daglicht, eten we heel lekker in een klein restaurantje in de buurt, waar de rekening op een speciale manier werd gebracht.
Vannacht kunnen we uur langer slapen en morgen wacht de ferry in Brindisi voor de overtocht naar Igoumenitsa in Griekenland.

Uitzicht vanuit de ontbijtkamer in ons hotel, de Vesuvius acht het oude Pompeï

We rijden rondjes dor smalle straatjes

Opvallend hier in zuid Italië hoeveel steden en dorpen
op de toppen van heuvels zijn gebouwd
Leuke manier om de rekening te brengen,
in een doosje met een vergrootglas

Geen opmerkingen: