Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

woensdag 2 oktober 2019

Wandelen rond de vesting Mont Royal

We lopen vanaf het huisje naar het restaurant van het park, vandaar lopen we boven aan de wijnhellingen rond de vesting Mont Royal. Aan het begin van de wandeling komen we langs plekken waar we een mooi uitzicht hebben over de Moezel, eerst zie we Krov mooi liggen in een mooie bocht van de Moezel. We lopen even later door de bossen waar de oude ruines van de vesting zijn. Dit hebben we al vaker gelopen, maar toch vinden we nog een deel dat ik nog niet heb gezien. Waarschijnlijk komt dat doordat we de route nu eens de andere kant op lopen, dan kijk je er weer anders tegen aan. Het weer is vandaag beter dan gisteren, het is droog en soms zien we de zon even, maar het is wel fris met 10 graden.

Vanavond lopen we naar Krov. Leo heeft ontdekt dat daar weer een Grieks restaurant is gekomen en dat moet natuurlijk uitgeprobeerd worden😃.

En we zijn er uit eten geweest, bij Grieks restaurant 'bei Nikos'. Van te voren hadden we een slechte recensie gelezen, maar omdat het dichtbij was wilden we het toch proberen. En wat leuk. Het zat bijna helemaal vol, maar wij konden het tafeltje in nemen van mensen die al een uur te laat waren. Een lekker wijntje en dan bestellen. De jongeman die de bestelling komt opnemen vraagt waar we vandaan komen. Nederland? Dan kunnen we beter Nederlands met elkaar praten, zegt hij. In de loop van de avond vertellen wij en hij meer over onze achtergrond en hij over het restaurant. We eten heerlijk en bij het afrekenen zegt hij dat we even langs de keuken moeten om Nikos te groeten. En dat doen we, eerst in het Grieks, maar even later in het Nederlands, want ook hij blijkt in Nederland te zijn opgegroeid en is nu dus eigenaar van dit restaurant. We zijn blij dat we toch zijn gegaan. Een leuke, lekkere avond. Dan alleen nog even tegen de wijnhellingen op naar boven lopen. Pffffff.
Uitzicht over de Moezel en Krov

Een poort in de vestingmuur van Mont Royal


Het uitzicht vanuit ons huisje over de Moezel


Geen opmerkingen: