Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

donderdag 24 oktober 2019

Rome

We staan om 10 uur klaar om mee te gaan met de pendelbus naar het metro-station. Het geeft even verwarring als we bij een ander metro-station worden afgezet dan gedacht. Maar we komen eruit en even later staan we op het Sint Pieters-plein. Het is er vreselijk druk en er staan rijen met wachtende mensen voor allerlei ingangen. Niets voor ons, we vinden het leuk om te zeggen dat we er zijn geweest, maar we hebben geen zin om uren in de rij te gaan staan. Daarna lopen we half Rome door, overal worden foto's gemaakt, we eten ergens een ijsje en drinken later een kop koffie. De hele dag is het goed weer, maar vlak voor we terug zijn bij het metro-station begint het te druppelen en even later echt te regenen. Als we een paar minuten op de afgesproken plek staan voor de pendelbus begint het te hozen. Vlak voor onze neus rijdt een camperbus twee keer achteruit met een klap tegen een andere auto aan. Er lijkt niet veel schade te zijn en dus rijdt de chauffeur gewoon weg. Het was een bijzondere dag, we hebben veel gezien en 22,4 km gelopen.

Sint Pieters-plein

De basiliek

Castel Sant’Angelo (Engelenburcht)



Fontein op de Piazza Navona

De beroemde Trevi fontein
Lekker!

De Spaanse Trappen


Thermen van Caracalla

Thermen van Caracalla

Het Colloseum



Geen opmerkingen: