Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

dinsdag 22 oktober 2019

Rosta, Italië - Pisa, Italië 381 km

Het is 20 uur, we zitten in ons t-shirt op een terrasje in Pisa  en hebben net heerlijk gegeten, nu drinken we een dubbele espresso en een cappuccino.
Wat vooraf ging: we pakken onze spullen in terwijl het (alweer) hard regent en gaan op weg vanuit Rosta in de regio Piemonte naar Pisa in Toscane. We hebben besloten om het eerste stuk tot Savona over de snelweg (autostrada) te doen, want het zicht is slecht en het maakt de tocht van vandaag iets korter in tijd. Maar gelukkig wordt het droog en tegen de tijd dat we in Genua zijn schijnt het zonnetje. Oh, wat heerlijk. Vanaf Savona vermijden we de snelweg weer en komen opnieuw over mooie weggetjes en door kleine plaatsjes. Aan de kust rijgen de stadjes zich naadloos aaneen.  Het geeft prachtige doorkijkjes, alleen kun je niet zo makkelijk stoppen om een foto te maken. Maar in onze eigen back-up schijf wordt het allemaal opgeslagen. Halverwege de middag drinken we koffie in een heel klein tentje aan de weg. Daarna rijden we door naar Pisa waar we rond 5 uur aankomen. We moeten nodig onze benen even in beweging krijgen, dus zetten we de tassen snel op de kamer en lopen dan richting de bezienswaardigheden van Pisa. We lopen rond de scheve toren van Pisa en langs de basiliek ernaast. Daarna kuieren we door de straatjes en stoppen later bij het terrasje waar we iets eten. Wat een heerlijk eind van een dagje rijden.

Eerst nog mist en heel lage bewolking

Genua

De Appenijnen

B&B Pisa Tower










Geen opmerkingen: