Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

donderdag 7 september 2017

Van Venetië via de Gotthardpas naar Sausheim in Frankrijk

Donderdagochtend eerst nog een heerlijk uitgebreid ontbijt in ons hotel Villa Serena in Marghera. Dan rijden via Milaan over de autostrada naar de grens met Zwitserland. Daar keren we de snelweg even de rug toe en gaan over secundaire wegen richting de Gotthard. We komen langs het Lago di Como, Lago Maggiore en kunnen nu ook zo nu en dan stoppen om even op ons gemak te kijken. Opeens moeten we stoppen, er is een brand op de weg. We zien wel de vlammen, maar niet wat er brandt. Als de brandweer de boel heeft geblust, kunnen we door rijden en zien we een volledig uitgebrande personenauto. Dan kan onze reis weer verder. Bij Airola begint de pas, we maken heel wat haarspeldbochten om steeds maar hoger te klimmen. Het voordeel van hoog is dat je ook spectaculaire uitzichten hebt. We willen iets gaan eten op het hoogste punt, maar daar grijpen we mooi mis, het restaurant is gesloten. Dus vervolgen we onze reis en komen bij Andermatt weer op de snelweg. Via Luzern en Basel rijden we naar Sausheim, waar onze hotelkamer weer op ons wacht.










Het hoogste punt van de pas

met natuurlijk een souvenir winkeltje

Geen opmerkingen: