Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

vrijdag 29 september 2017

Van Sofia (Bulgarije) naar Larisa (Griekenland)

Vrijdagochtend rekenen we inderdaad heel weinig af, wel iets meer dan de 45 euro van de kamer, maar we hebben ook nog eens heerlijk gegeten in hun restaurant. Dan gaan we op weg naar Larissa waar we een hotel hebben geboekt, maar vooral omdat we daar onze vrienden Ioanna en Aris en dochters Maria en Dimitra weer zullen zien. Zij hadden ons uitgenodigd en gezegd dat we vooral even moesten komen als we in de buurt van Larissa waren en dat doen we met veel plezier. We kletsen heerlijk bij en daarna laten ze ons het centrum van Larissa zien. Het is er gezellig druk, het blijkt dat een groot deel van het sociale leven zich afspeelt in de vele restaurantjes en koffie-tentjes. We worden meegenomen naar een bijzonder restaurantje, je krijgt je vlees en frietjes daar op een stuk papier en je eet vervolgens heerlijk met je handen, we krijgen er wel vork en mes bij, maar die worden nauwelijks gebruikt. Met een paar glaasjes wijn heb je dan een avond vol gezelligheid. We praten over van alles en we hebben echt het idee dat we hen al veel langer kennen dan maar 2 maanden. Het klikt echt! We worden aan het einde van een TOP- avond bij ons hotel afgezet en we zeggen elkaar gedag: "Tot volgend jaar!"
Griekse letters zijn moeilijk, maar deze ook (Bulgarije)

Bidsprinkhaan op de rand van een afvalbak, er is altijd iets te eten

Het kasteel van Platamon

Smaakt het?

Met je vingers eten

En het is allemaal op

Geen opmerkingen: