Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

dinsdag 26 september 2017

Schiereiland Tihany in het Balatonmeer

We maken een prachtige wandeling over het Tihany-schiereiland. Dit schiereiland en het gelijknamige dorp liggen in het noordelijke gedeelte van het Balatonmeer en even ten zuid-oosten van Balatonfüred, waar wij logeren. We lopen vanaf ons hotel eerst een heel stuk langs de weg, gelukkig wel op een apart wandel/fietspad. Op het schiereiland lopen we ook het eerste gedeelte langs de weg, maar hier is het veel rustiger. We hebben mooie uitkijkjes over het meer richting Balatonfüred. Het Balatonmeer is het grootste meer van Midden-Europa 592 km², de lengte is 79 km, de grootste breedte 15 km. Als we halverwege de wandeling zijn komen we op het terrein met vakantiewoningen en daar begint een leuk wandelpad. Heel smal en met stevige klimmetjes, zo nu en dan kunnen we het meer even zien. Op een bepaald moment kunnen we het pad niet vinden dat we volgens de route zouden lopen. We komen terecht op een gewone weg, maar wel heel erg rustig, want het blijkt een natuurgebied te zijn. In 1952 werd het hele eiland tot beschermd natuurgebied verklaard. Dit is vooral om het westelijk deel in de huidige staat te behouden. Hier mogen geen wegen worden aangelegd, dus geen auto's. Het 400 ha grote bosgebied moet geheel onberoerd blijven. Omdat deze wandeling toch een flink aantal kilometers telt, vinden we het niet erg om niet meer te moeten klimmen. Het laatste stuk gaat weer parallel aan de autoweg en na 22 kilometer is het hotel een welkom rustpunt.

Jachthaventje bij Tihany

Heel in de verte ons hotel (de linkse van de twee lichte vlekken)


Een mooi plekje om iets te eten en drinken

De Abdijkerk van Tihany

Kunstwerkje

De overblijfselen van een ander kerkje

Smalle paadjes

Gewoon mooi

Geen opmerkingen: