Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

donderdag 5 maart 2020

Bergen en Dag 1

We zijn rond 8 uur op station Oslo Sentral, want de trein naar Bergen vertrekt om 8.25 uur. We hebben gereserveerde plaatsen en dat gaat prima. Het is wel een lange zit, ruim 6 uur, maar het is zeker de reis waard. We rijden vanuit Oslo over het Hardanger gebergte en komen veel meren tegen, later fjorden. In Bergen aan gekomen checken we in op de boot, leveren de bagage af en maken dan een rondje door Bergen, door de  wijk Bryggen en met de Flohbanen, een tandradbaan, naar een hoogpunt, waar we een prachtig uitzicht hebben over Bergen.
Om 18u zijn we weer aan boord van ms Vesterålen en kunnen naar de hut, waar de bagage al staat.
Even later gaan we naar het restaurant waar een buffet klaarstaat. En het is allemaal heerlijk. We bezoeken ook het panoramadek en drinken daar koffie voor we naar een informatiebijeenkomst gaan waar we een aantal mensen van de bemanning zullen ontmoeten, waaronder de kapitein en de chef van de keuken😁.
We krijgen uitleg over allerlei zaken. Dan is het tijd voor de afvaart uit Bergen en gaan we naar dek om dat mee te maken. Uiteindelijk belanden we in onze hut waar we in slaap worden gewiegd. 

Vanuit de trein



Prachtige spiegelingen in stille bergmeren



We komen dichterbij de kust, minder sneeuw, minder ijs


In Bergen, het wijkje Bryggen

Uitzicht over Bergen vanaf de berg Fløien (320m)

Winkeltjes in Bryggen, Bergen

Bergen bij nacht tijdens de afvaart

Onze hut


Geen opmerkingen: