Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

woensdag 11 maart 2020

Dag 7 en Kirkenes

De zee bleef onstuimig vannacht, maar ik ben niet meer misselijk geweest.  We zijn nu om het noordelijkste punt van Europa heen gevaren en varen nu weer zuidoost, op weg naar Kirkenes. Kirkenes ligt niet meer aan de warme golfstroom en dat is te zien aan de stukken ijs die in het water drijven. Je hoort soms ook het kraken van het ijs als onze boot er doorheen vaart. Kirkenes is een stadje van 5000 inwoners en het ligt maar 5 kilometer af van de Russische grens. Het ligt op dezelfde lengtegraad als St. Petersburg en Instanboel. Wij lopen er even een rondje en kijken rond in een winkelcentrum. Het waait niet zo hard meer en dus voelt het veel minder koud dan gisteren, maar evengoed nog wel koud 😁.
We varen verder naar Vadsø, waar we een uurtje zijn. Daarna gaan we op we naar Hammerfest, daar zijn we op de heenweg in de nacht geweest, nu komen we er morgen overdag. Maar eerst moeten we weer om die noordpunt heen. Laten we hopen dat deze iets rustiger is. We wachten het af.

Geen warme golfstroom meer, dus ijsschotsen

Deze verwacht je hier dus

Het is maar een huppie naar Moermansk



Geen opmerkingen: