Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zaterdag 7 maart 2020

Dag 3 en Trondheim

Rond 10u leggen we aan in Trondheim. Het voelt hier lekker fris en er ligt hier ook op veel plekken sneeuw. Trondheim is gesticht door Viking koning Olav Trygvasson in 997 en het is de derde stad in grootte van Noorwegen. Ook voor Trondheim heb ik al een wandelroute klaar gemaakt, we hebben 3 uur de tijd en dat zal ruim voldoende zijn. We lopen ons rondje en zien onderweg dat er ook hier een punt is waar we een mooi uitzicht kunnen hebben. Dat heb ik van te voren niet geweten, dus lassen we dat in. En inderdaad hebben we daar een mooi uitzicht over Trondheim. Daarna lopen we weer naar de boot en zijn ruim op tijd terug.
's Middags laat de chef (van de keuken) iedereen die wil mosselen proeven. Ik doe mee, maar ik kom tot de conclusie dat ik ze wel lust maar er niet weg van ben, Geen volgende portie voor mij dus. Even later varen we langs een van de mooiste vuurtorens van Noorwegen. Een uur later varen we door het nauwe Stokksundet en er zit zo'n scherpe bocht in dat de schepen hun scheepstoeter laten horen om tegemoetkomende schepen te laten weten dat ze er zijn. We volgen het allemaal buiten, vlak onder de stuurhut, waar we flink wind vangen en het dus eeeecht koud is. Voor morgen kunnen we aan een weddenschap mee doen en gokken hoe laat we bij de poolcirkel zijn, maar we laten dat maar aan de anderen over.

's Morgens vroeg zien we vanuit ons raam hoe een andere Hurtigrutenboot,
die vanuit het Noorden komt, een stukje met ons meevaart naar Trondheim

Ja, het is echt een POSTboot

Munkholmen (Monnikeneiland) is een klein vestingeiland ten noorden van
Trondheim. Gedurende meer dan 1000 jaar is Munkholmen onder meer
gebruikt als klooster, fort, gevangenis en executieplaats.

De reddingsboten worden natuurlijk gecheckt

Noorse trol

Nidaros Domkerk, Trondheim

Gamle Bybro, de oude stadsbrug, werd gebouwd in 1861

Bakklandet, een fraai oud en kleurrijk stukje Trondheim.
De charmante oude houten huizen in Bakklandet zijn prachtig gerestaureerd
en worden voor een groot deel nog bewoond door de lokale bevolking. 

De oude wijk Bakklandet


Uitzicht over Trondheim vanaf de vesting




Mosselen proeven

Eén van de mooie vuurtorens

Door het nauwe Stokksundet

Geen opmerkingen: