Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

vrijdag 6 maart 2020

Dag 2 Ålesund en Molde

Na een heerlijk nachtje slapen hebben een prima ontbijt. Daarna maken we ons klaar voor het eerste uitstapje. De boot heeft vannacht in meerdere plaatsen aangelegd om post en/of mensen af te leveren of aan boord te nemen. Het is tenslotte een postboot, maar dat duurt soms maar 10 minuten. Tegen 10 uur komen we aan in Ålesund en daar hebben we een paar uur om het stadje te verkennen. Ik heb al een route voorbereid, dus zijn we snel op weg. We gaan ook vandaag naar een hoog punt, maar nu gaan we lopen, en het is een flinke klim. Het is een trap van 418 treden, maar boven hebben we een prachtig uitzicht. En dan dalen we weer af en lopen nog even het stadje door. Ålesund is ooit bijna helemaal afgebrand en later in Jugendstil weer opgebouwd. Er zijn nog vele gebouwen te zien.
Dan gaan we weer richting boot, waar we ons passagierkaartje moeten scannen en onze handen moeten ontsmetten. Dit is ook iedere keer het geval als we ontbijten, lunchen of dineren, en het heeft niets te maken met het corona virus, maar het is standaard bij deze schepen omdat het Norovirus nog wel eens opduikt. Het is dus een maatregel die nu extra goed uitkomt.
Wij lunchen normaal thuis nooit, maar nu eten we iets lichts en drinken wat. Daarna gaan we naar het panoramadak waar ik de blog bijwerk onder het genot van een kop koffie. Dan zijn we inmiddels weer op weg. 's Middags zien we een informatiefilm over het Noorderlicht. Nu maar hopen dat we het ook echt zien. En ja, natuurlijk willen we gewekt worden als het er 's nachts is.
Rond 16u leggen we aan in Mølde. We doen er even een rondje door het stadje. Langzaam aan wordt het kouder, er ligt hier nog sneeuw. Zo hebben we vandaag toch nog wat kilometers gelopen, 13,2 km, dus niet slecht en met alle trappen die we ook nog lopen op de boot komen we toch aan onze lichaamsbeweging

De haven van Ålesund


Ålesund

Ålesund, stadsberg Aksla en het uitkijkpunt waar we heen gaan, met ervoor
de trap/weg die ons erheen voert

De stadsberg Aksla met de uitzichtpunten Fjellstua en Kniven horen
tot de bekendste attracties van Ålesund. Hiervandaan hebben we een
fantastisch uitzicht op de stad

Ook vanaf de stadsberg Aksla, nu op de omliggende berg en fjord

Ålesund

Ålesund met mooie huizen aan de haven

Ålesund

Ålesund

Molde

Molde

Geen opmerkingen: