Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zondag 8 maart 2020

Dag 4 De poolcirkel en Bodø

Vanochtend rond half 8 zijn we de poolcirkel gepasseerd en dus is het, een paar uur later, tijd voor de poolcirkel ceremonie die op het achterdek wordt gehouden. Sven, de 'tourleider', is de woordvoeder, maar ook de kapitein en andere 'hoge' pieten aan boord zijn aanwezig. Ook komt koning Neptunus langs, want we ondergaan straks de Neptunusdoop. De Neptunus doop hoort eigenlijk bij het passeren van de evenaar, maar het gaat nu op voor de poolcirkel. Iedereen neemt op zijn beurt plaats op een stoel, in een rij van 5, en dan leegt iemand van de bemanning een soeplepel met ijsklontjes en koud water in je nek en onder de trui die je aanhebt. Dat gaat natuurlijk met flink gegil gepaard want dat is 🥶koud. Daarna krijg je een drankje en is de doop voltooid. Er zijn ook 5 leden van de bemanning nieuw aan boord en dus worden zij ook gedoopt. Zij zitten in hun blouses te bibberen en te wachten op ijsklontjes. Maar zij krijgen alles over zich heen wat er nog in de emmers zat en dat was heel veel koud water en een paar ijsklontjes. Zij waren dus echt helemaal nat. En wij kunnen nu zeggen dat het koud en nat was. We zijn eerst even een warme kop koffie gaan halen en daarna moest ik me echt verkleden omdat mijn hele achterkant nat was. Maar heel leuk om mee te maken.
Vlak na de middag leggen we aan in Bodø en ook daar maken we een wandelingetje van 5 km. Het koud en de wind maakt het nog kouder. Bodø is een klein stadje en er is niet veel te zien, ook is het zondag en de winkels zijn dicht. De Bodø Domkerk wordt genoemd bij de bezienswaardigheden. De kerk heeft een moderne architectuur, de toren valt zeker op. Na deze wandeling zoeken we op de boot de warme chocola met slagroom op. Lekker!

Wijdse uitzichten

Kleine, koude stadjes

Het achterdek dat wordt gebruikt voor feestelijkheden, zoals de poolcirkelceremonie



De kapitein in het midden, links de manager restaurant en
rechts de manager van het hotelgebeuren op de ms Vesteralen

De kapitein verwelkomt koning Neptunus

Tourleider Sven doet dat ook

De winnaar van de poolcirkelprijsvraag mag als 1e de Neptunusdoop
ontvangen. Hij kreeg ook de Hurtigrutenvlag die in de mast hing toen we
de poolcirkel overgingen

Koud!!!

En voor hen nog vele malen erger

De ms Vesteralen van Hurtigruten

De moderne Domkerk in Bodø


Geen opmerkingen: