Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

maandag 9 maart 2020

Dag 5 en Tromsø

Na het ontbijt is er om 9.45u een korte film over de hoofdstad van de Arctic, Tromsø, waar we vandaag aan zullen leggen. Vanuit Tromsø gingen veel poolontdekkingsreizen op weg, onder andere de bekende Noorse ontdekkingsreiziger Roald Amundsen. Hij was de eerste mens op de Zuidpool maar kwam bij een expeditie in 1928 om het leven. Rond 14u leggen we aan en we hebben ruim de tijd om hier rond te kijken.
We lopen eerst door het centrum en dan over de lange brug die het eiland waarop Tromsø ligt met het vasteland verbindt. Aan de andere kant lopen we recht op een kerk af die de IJskathedraal wordt genoemd. Dan lopen we naar het begin van de cable-car die ons ver boven Tromsø brengt waar we een prachtig uitzicht hebben over de omgeving. Even later, als we een beker chocolamelk zitten te drinken, begint het te sneeuwen en als we wat later weer beneden rondlopen gaat de sneeuw over in regen en wordt de sneeuw een vieze prut. Door de regen hebben we geen zin meer om de winkelstraat nog door te lopen, maar gaan we snel weer terug naar ons drijvende huis.

Zicht op de rechter van Tromsø met de IJszee kathedraal

De Domkerk van Tromsø (Noors: Tromsø Domkirke) is de lutherse
bisschopskerk van het bisdom Nord-Hålogaland in het Noorse Tromsø.
Het gebouw is de meest noordelijke kathedraal ter wereld

Ook al een mooi kerkje


De IJszee kathedraal


Met de Tromsø fjellheisen, een kabelbaan met een station vlakbij
de IJszeekathedraal zijn we zo op een plek mnet een prachtig uitzicht

Geen opmerkingen: