Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zaterdag 14 maart 2020

Dag 10 de poolcirkel en...

Tegen 9u passeren we opnieuw de poolcirkel, maar nu zuidwaarts. Er staat een globe op een klein eilandje om aan te geven waar die poolcirkel precies loopt.
Even later horen we dat we in Nesna een halfuurtje van boord mogen om even de benen te strekken. Maar niet een winkel of het dorpje in. Maar toch wel lekker eventjes. We lijken wel een stoet gevangenen die even gelucht worden😁.  Na de lunch hebben we weer een poolcirkel ceremonie, nu krijgt iedereen een lepel met levertraan. Brrrrrrr.

En dan wordt het avond. Om 21u krijgen we te horen dat er iets zeer belangrijks zal worden verteld in de lounge. Iedereen moet komen. Het blijkt dat maandag de Noorse grenzen dicht gaan en veel mensen zouden maandag vanuit Bergen naar een bestemming vliegen. Nu gaan we allemaal morgen in Trondheim van boord en vliegen we vanaf daar naar onze bestemming. Alle vluchten zullen worden omgeboekt door het reisbureau. Wat een gedoe. Wij moeten natuurlijk nog verder en inloggen bij Transavia lukt niet. We gaan dus op Schiphol kijken of we de vlucht kunnen omboeken. Het is een heel bijzondere reis geworden, een prachtreis, zonder Noorderlicht maar met vele andere hoogtepunten.

De globe op de poolcirkel

We worden gelucht in Nesna

Nesna

Lekker? Nou, nee

Hij geniet ervan, zo te zien

De kapitein is ook gek op levertraan

Groepsfoto Hurtigruten MS Vesteralen 2020

Geen opmerkingen: