Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zaterdag 10 september 2022

Dag 11 Valencia

Rond 10 uur nemen we de bus richting Plaza Espana en van daaruit lopen we.
Ik had veel over Valencia gelezen, vooral over de stad der Kunst en Wetenschappen. Het volgende wordt er o.a. over geschreven: 'Dé bezienswaardigheid van Valencia is de Stad der Kunst en Wetenschappen, oftewel het Ciudad de las Artes y las Ciencias. Op een prachtige locatie, aan het einde van het Turia-park vind je deze verzameling opvallende witte gebouwen die omringd worden door kristalhelder water. Deze verzameling van moderne gebouwen zal je ongetwijfeld al vele malen op foto’s voorbij hebben zien komen en is dan ook een ware lust voor het oog!' De plek ziet er inderdaad schitterend uit. Wij hadden ons voorbereid op het Oceanium, dat het grootste zou zijn van Europa, en op l'Hemisferic, waar een planetarium zou zijn. Eerst moesten er kaartjes gekocht worden, dat betekende drie kwartier in de rij staan. Toen we er waren vroegen we om kaartjes voor de twee waar wij heen wilden. Volgens de vrouw aan de kassa hadden we minstens 4 uur nodig voor het Oceanium en dan zouden we een voorstelling voor 18 of 20 uur kunnen halen in l'Hemisferic. Onze planning was niet zo laat want dan wilden we inmiddels wel in het centrum lopen. Dus alleen kaartjes voor het Oceanium. Maar goed, vol verwachting gaan we naar binnen en kijken rond, zoeken naar de verschillende onderdelen, moeilijk te vinden, maar de restaurants, drankententjes en winkeltjes staan wel goed aangegeven. Heel jammer. We lopen dus maar wat en eigenlijk valt het ons erg tegen, we hebben ook andere mooie aquaria gezien, en de drukte is enorm. Na nog even gelopen te hebben besluiten we eruit te gaan en te proberen bij onze andere favoriet nog iets te zien. Het stukje tussen de twee gebouwen is heel mooi, de gestroomlijnde gebouwen zien er strak en modern uit. Dan zijn we bij de kassa van de ander. Er zijn plaatsen bij de 3D-voorstellingen van 16. 18 en 20 uur. Maar die hebben niets met een planetarium te maken, Wat een teleurstelling. Om die een beetje te vergeten halen we er vlakbij een lekker ijsje en een cola. Daarna gaat onze wandeling verder richting het centrum van Valencia, eerst een heel eind door het Turia-park en dat is absoluut mooi. In het centrum is het gezellig druk en we lopen weer door de smalle straatjes en pleinen. Hier en daar een mooi gebouw of kerk. Ja zeker een mooie stad. We hadden eigenlijk besloten om de bus ook terug te nemen naar het hotel, maar omdat we nu zo vroeg klaar zijn besluiten we om terug te lopen. Het wordt een pittige wandeling van 20,4 km . 

















Geen opmerkingen: