Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

dinsdag 13 september 2022

Dag 14 Van Salobreña naar Guadacorte 220 km en Gibraltar

Vanochtend was de Costa del Sol helemaal niet zo zonnig, het was grijs en regenachtig. We deden vandaag iets wat we meestal niet doen, we hebben de snelweg genomen richting Gibraltar. We wilden daar toch wel de hele middag zoetbrengen , maar als we 'snelwegen vermijden' hadden gedaan had het rijden door de kleine stadjes aan de kust en de grote stad Malaga heel wat uren gekost. Zodoende een keertje snel en we waren dus om 12 uur al in ons volgende hotel in Guadacorte. Gelukkig konden we al inchecken en we zaten al weer heel snel in de auto naar Gibraltar. Ik had bedacht om een P-plaats te zoeken vlak vóór de grens Spanje-Groot Brittanië en dat lukte. Verder ging het wandelend. En dus ook wandelend langs de Spaanse douane en daarna langs de Britse douane, we mochten door. 😁

Bron Wikipedia: Gibraltar is een Brits overzees gebied gelegen aan het zuidelijke eind van het Iberisch Schiereiland bij de ingang van de Middellandse Zee. De stad heeft een oppervlakte van 6,8 km² en een noordelijke grens met Andalusië, Spanje. De Rots van Gibraltar is de belangrijkste bezienswaardigheid van het gebied. De economie is vooral gebaseerd op toerisme, financiële diensten en de scheepvaart. De naam komt uit het Arabisch: جبل طارق - jabal Tariq: de berg van Tariq, naar de Moorse legerleider Tariq ibn Zijad. Gibraltar werd in 1704 tijdens de Spaanse Successieoorlog door een Engels-Nederlandse troepenmacht op Spanje veroverd. Het gebied werd vervolgens in 1713 onder de Vrede van Utrecht "voor altijd" overgedragen aan het Koninkrijk Groot-Brittannië. Het was een belangrijke basis voor de Royal Navy. De soevereiniteit van Gibraltar is een belangrijk twistpunt van de Brits-Spaanse relatie omdat Spanje aanspraak maakt op Gibraltar. Gibraltarezen verwierpen voorstellen voor Spaanse soevereiniteit bij referenda in 1967 en opnieuw in 2002. Volgens de Gibraltarese grondwet van 2006 regelt Gibraltar zijn eigen zaken, hoewel sommige bevoegdheden, zoals defensie en buitenlandse zaken, de verantwoordelijkheid blijven van de regering van het Verenigd Koninkrijk.

Het weer is mooi opgeknapt op Gibraltar. Het is er gigantisch druk met Spaanse én Britse auto's en voetgangers plus de rest. We lopen door Main Street, waar we ons in een Nederlandse winkelstraat waanden. Voor we de rots opgaan eten we een ijsje en dan lopen we naar de Cable Car oftewel de kabelbaan. Ik heb na de wandeling in Valencia flink wat last van m'n knie gehad en daarom neem ik maar geen risico om dat eind te klimmen. Als we uit de kabelbaan komen zitten de eerste Berberapen al te wachten en op de wandeling komen we er meer tegen. We komen de Skywalk tegen, een glazen pad waardoor je als je naar beneden kijkt de rotswand ziet. Er zijn verschillende uitzichtpunten en ook nog een hangbrug die een beetje wiebelt als je erover loopt. Al met al worden het toch weer ruim 10 kilometer. Als we weer in de bewoonde wereld komen eten we wat op een plein waar het gezellig toeven is. Daarna weer door de beide douanes en naar de auto te lopen. Een heel leuke middag.


Main Street






Skywalk

Heel wazig in de verte: Afrika

De hangbrug


Dat is hem dan: de rots van Gibraltar


Geen opmerkingen: