Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

donderdag 15 september 2022

Dag 16 Van Lepe in Spanje naar Lagos in Portugal 160 km

En daar gaan we weer, nu naar Lagos in Portugal, waar een bekende van Leo woont, die hij nog graag eens zou spreken. We hebben afgesproken om één uur, we hebben ruim de tijd. We gaan de eerste paar kilometer over de snelweg omdat we de rivier de Guadiana moeten oversteken, die ook de grens vormt tussen Spanje en Portugal hier in het zuiden. Als je absoluut de snelweg wilt vermijden moet je 75 kilometer naar het noorden voor de eerst volgende brug. Dat is iets te ver om. Dus we passeren de grens heel vlot. Opeens zie ik op de routeplanner dat we nog maar ruim één uur hoeven te rijden, even verwarring dus, want het zou twee uur moeten zijn, maar als snel komt de conclusie, we zitten in een andere tijdzone. In ieder geval hebben we ruim de tijd en we besluiten om dus eerst naar ons hotel voor vannacht te rijden. En dan richting onze afspraak. Het wordt een heel gezellige middag met een man die heel veel kan vertellen. We zijn gaan lunchen in een restaurantje vlakbij en daarna maken we een wandelingetje om het eten wat te laten zakken. Op die wandeling komen we langs een weg waar allerlei moderne beelden zijn neer gezet, heel bijzonder. Het was een leuke middag voor ons allemaal.

Nog in Spanje zien de huizen er een beetje Portugees uit

De brug over de Guadiana rivier én de grens

Gekke kunst



Dit was op de muur van een huis

Portugese tegeltjes

Hier ook maar dan anders


Geen opmerkingen: