Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

maandag 5 september 2022

Dag 5 en 6 Van Pontedera via Ventimiglia (Italië) naar Saint Gilles (Frankrijk) 716 km

Gisteren zijn we vertrokken uit Pontedera en we zouden de route moeten kunnen maken in iets meer dan 6 uur. Na de vorige dagen had ik al wel het idee dat dat wel iets uit zou lopen, maar dat het 4 uur uit zou lopen had ik niet verwacht. We hadden al vroeg in de rit de grote stad Genua, het duurde lang voordat we daar door waren. Maar dan... De Italiaanse Riviëra is druk, heel druk, vooral op een zondag met schitterend weer. De stranden lagen vol, en we zijn langs heel, heel veel geparkeerde auto's gereden en langs nog meer geparkeerde scooters en motoren. De rest van de auto's, scooters en motoren reed samen met ons op de wegen langs de kust. Soms waren er wel mooie plekjes en uitzichten, dat maakte veel goed, maar het was een gruwelijk vermoeiende dag. Gelukkig was er een restaurant vlak bij het hotel, daar waren we blij mee.

Vandaag beginnen we vol goede moed aan de nieuwe dag. Het is maandag en dus is het minder druk dan gisteren. Maar als we Nice, Antibes en Cannes door zijn besluiten we om Frejus en Saint Tropez letterlijk links te laten liggen en toch maar een stukje snelweg te doen. We staan meer stil voor verkeerslichten dan dat we rijden lijkt het wel, en daar hebben we beiden geen zin in. We doen ongeveer 80 km over de snelweg en gaan er dan weer af. Nu zitten we niet meer aan de superdrukke Franse Riviëra. Dat rijdt stukken beter en we checken om 16.30 uur bij het hotel Logis Le Cours in.

Einde middag maken we een wandeling door het stadje waar verder niet veel is te zien of te beleven en dus keren we naar het hotel om daar iets te gaan eten. We bestellen beiden een burger met bijbehorende aardappeltjes. De aardappeltjes zijn overheerlijk, maar de burger valt tegen. Niet getreurd, we nemen ook een dessert. Als dat wordt gebracht zet de ober de beide desserts voor mij neer en zegt met een stalen gezicht: Ik vind u leuker. We hebben er heel hard om gelachen. Toetje was heerlijk. Even later bestellen we ook nog koffie bij een andere ober. Hij loopt weg, en toen kwam de eerste weer langs en vroeg of we koffie wilden. We hebben net al besteld, zeiden we. Oh, zegt hij, wilt u er geen twee! Met datzelfde uitgestreken gezicht. Erg leuk, dit gaan we zeker niet snel vergeten. Oh ja en de koffie was ook prima😀

Genua

San Remo


Monaco



Geen opmerkingen: