Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zaterdag 17 september 2022

Dag 18 Lissabon stadswandeling

Na een heerlijk ontbijt rijden we richting Lissabon, we rijden niet over de brug maar parkeren hem in Almada om de Taag over te steken met de ferry van Caciljas naar de Cais to Sodré. We kopen een retourticket. Bij de oversteek kijken we mooi uit naar de brug die heel erg lijkt op de Golden Gate bridge in San Francisco. De 'Ponte 25 de Abril' is dan ook door hetzelfde bedrijf gebouwd. Ook zien we vanaf de ferry het 28 meter hoge Christus-beeld dat staat in Almada en erg doet denken aan het beeld in Rio de Janeiro. Als we de overkant hebben bereikt, kopen we eerst bij een tourist-information een dagkaart voor het openbaar vervoer voor €7,95. We mogen daarmee met trammetjes, metro en bussen reizen en overal in- en uitstappen. Dat kopen we ook een beetje als redmiddel. Leo is opgestaan met flink last van z'n rug en ik heb die gekke knie. Maar we beginnen toch de stadswandeling en komen eerst door vele leuke straatjes in het oude centrum, waar we ook iets drinken. We willen met de heel oude lift iets bezoeken, maar die is buiten dienst. Datzelfde lijkt te gebeuren met het oude trammetje die met het nemen van een flink aantal hoogtemeters je naar een ander punt brengt, want het staat leeg en onbemand in de startblokken. Als we dan maar met de benenwagen naar beneden gaan, passeert dat trammetje ons toch. Als we beneden zijn gaan we alsnog in de rij staan voor de rit naar boven en aansluitend die naar beneden. Leuk!! We lopen en lopen en hebben hebben op verschillende plaatsen een mooi uitzicht op die mooie brug en het Christus-beeld. Het laatste stuk lopen we langs de havens en kijken bij een paar restaurants of we daar kunnen eten. De eerste twee vallen af, maar dan komen we bij een stukje kade waar meer restaurantjes zitten, heel gezellig en met een mooi uitzicht naar diezelfde brug en datzelfde beeld. Een mooie wandeling van 21,1 km dus heel niet slecht. Het lopen ging goed bij Leo, het zitten minder, en bij mij ging het lopen ook goed. Dus ... Lekker gelopen. En dan nog met de ferry terug naar Almada en nog een paar honderd meter naar de auto. En dan natuurlijk nog naar ons hotel. In dat wijkje zijn ze met de wegen bezig, de meeste wegen zijn echt heel erg slecht. Diepe kuilen en hoge bulten, erg lastig rijden in de, inmiddels donkere, avond. Thuis in het hotel, toch wel een "beetje" moe.














Moderne tegeltjes

De brug en het Christus-beeld

Bélem toren

Standbeeld van de Portugese ontdekkingsreizigers 
















Geen opmerkingen: