Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

vrijdag 1 maart 2024

Dag 1 Naar Nairobi, Kenia

Na een, voor mij, onrustige nacht gaat de wekker om 6 uur, maar ik ben al een tijdje wakker. We ontbijten want we hebben alle tijd. We moeten de huurauto nog voltanken en hem inleveren, maar alles gaat heel vlot en we zijn voor half 8 al door de security en de paspoortcontrole, en dan moeten we nog 4 uur wachten tot we vertrekken.

Al snel worden er afspraken gemaakt via WhatsApp om elkaar al te leren kennen. Zo leren we al 11 medereizigers kennen. De anderen zullen we in Nairobi zien. De reis duurt lang, ruim 8 uur. Al snel krijgen we de lunch en langzaam vordert de reis. We vliegen over Griekenland, we zien de Sahara van boven en we vliegen over de Rode Zee en we zien een knalrode zonsondergang, maar door het raampje aan de andere kant van het vliegtuig. 

Tegen kwart over 10 landen we in Nairobi en dan wacht ons de paspoortcontrole en nog een andere controle. Inmiddels is de groep compleet en leren we de mensen kennen. Het zal nog wel even duren voor we alle namen kunnen onthouden. Maar dat komt wel. Daarna worden er heel veel Keniaanse schillingen gepind door iedereen. En dan blijkt iemand een tas kwijt te zijn, wat vervelend voor hen. Er wordt gezocht en de security wordt ingeschakeld en gelukkig wordt de tas terug gevonden. Maar inmiddels is het al wel heel laat geworden. We zien onze vrachtauto voor het eerst en we rijden in een half uur naar het hotel. Het is kwart over 1 als we in bed liggen. Morgen staat de wekker op half 7, vertrek om kwart over 8. Nee, zegt Eveline, dit wordt geen vakantie, dit wordt een avontuur!!!


Geen opmerkingen: