Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zondag 3 maart 2024

Dag 4 De Evenaar

 Dag 4 De Evenaar

Wekker 6.00 uu, ontbijt 6.30 en koffers buiten de kamer om 6.30. Vertrek 7.30 uur

Deze lodge was heel goed, de kamers mooi en het eten is ook heel goed en uitgebreid, buffetvorm.

Het wordt een reisdag vandaag, we moeten een flink eind rijden. De plastic flappen worden al snel opgerold, het is heerlijk weer. We rijden de route die eergisteren en gisteren hebben gereden nu terug. In de buurt van Nairobi nemen we een andere afslag en rijden dus een andere richting op. Omdat we hoger komen heeft chauffeur Ben geadviseerd om de flappen weer te laten zakken, maar dan wordt het al snel heet in de truck, dus die gaan weer naar boven. De temperatuur is goed, maar het waait flink, dus we waaien bijna weg. Rond half 1 heeft Ben een mooie picknickplaats gevonden, waar we onze lunchpakketten weer open maken. Een bolletje met hamburger, een stuk kip, een stuk fruit en wat drinken. Eveline, onze reisleidster, is inmiddels gaan zoeken naar een plek voor onze sanitaire behoeften en die is gevonden. En daar maken we gebruik van. Na de lunch rijden we nog een uur en bereiken dat de evenaar, waar we foto's maken en souvenirs kopen. Ik wil een koelkastmagneet en vindt er een paar. Ik kies er 1 uit, de verkoper, hij heet natuurlijk John, zegt dat hij 3000 KES kost, 18 euro. Dat lijkt me te duur een bied 1000, hij 2000, ik zeg nog eens 1000 en we lopen dan weg. Maar dan is het toch goed. De verkoper lacht nog steeds en we betalen 1000. 6 euro, dat is okay. We maken nog een groepsfoto voor het bord van de evenaar. Dan rijden we nog een uurtje verder en dan zijn we bij de lodge van vanavond: Thompson Falls Lodge. Een plek vol vergane glorie, maar toch leuk. 

Een Samburo man bij de truck



Euphorbia 's




Nijlpaard, de eerste van hopen we veel


Geen opmerkingen: