Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

dinsdag 12 maart 2024

Dag 14 naar de Serengeti

Wekker 6.30 uur, ontbijt 7 uur, vertrek 8 uur

Nog een nacht gehad in onze tent, goed geslapen, maar ik moest er twee keer uit om te plassen.

We gaan op weg en na ongeveer 2 uur wordt een plasstop echt wel nodig. Maar die is niet zo 1,2,3 gevonden en dus worden het de bosjes. Zo'n gezamelijke pepestop schept wel een band. We verwachtten nog 2 uur te moeten rijden naar een ingang van de Serengeti, maar de chauffeur weet een kortere weg, en dus zijn we ruim voor 12 uur bij de gate, waar we ook lunchen en er zijn wc's. Daarna gaan we al game drivend de Serengeti in. We zien veraf een paar olifanten, giraffen dicht bij. De Secretarisvogel is er dit keer ook bij, we zien veel impala's en ook veel nijlpaarden in een poel. Rond half 4 keren we de route om en rijden we richting Ikoma Tented Camp, dat aan de grens van het nationaal park ligt. Als we de tent binnen komen is hij helemaal versierd met bloemblaadjes. Nu is het gelukkig een luxe tent met wc en douche, dus we hoeven vannacht niet naar buiten. Maar we mogen in het donker absoluut niet zonder bewaker naar restaurant of receptie lopen, dan moeten we eerst op een fluitje blazen en dan worden we opgehaald door een askari. Het is hier al vaker gebeurd dat er leeuwen en hyena's rondliepen, het is namelijk nergens afgezet. Spannend.










Secretarisvogel



Onze reisleidster Eveline heeft ook soms een momentje rust


Met dan aan Dorien

met dank aan Yvette




Brand?








Geen opmerkingen: