Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

vrijdag 1 maart 2024

Dag 3 De eerste wild zoek (game drive) dag

Wekker 6 uur, half 7 ontbijt, 7.30 vertrek.

We reizen nog steeds over redelijke asfaltwegen met op elke kilometer een drempel. Onderweg weer na 2 uur een plasstop/koffiebreak, daarna rijdenwe nog een uur en komen dan bij Buffels Springs National Reserve, waar we bij de poort nog een hele kort plastop hebben omdat we straks niet buiten de truck mogen komen en wildplassen is zowiezo verboden. En dan begint het grote speuren naar dieren, die vrij rondlopen en mensen die in de truck zitten.

We zien steppe zebra's en een Grevy zebra, die alleen in dit park voorkomt. Ook zijn er antilopen en gazellen.

Om13 uur stoppen we bij de plek waar het park zijn naam aan dankt: Buffalo Springs, daar maken we onze lunchpakketten open, die heel uitgebreid zijn, sandwich, koude kip, crackers, flesje water en nog andere zaken. 

Daarna rijden we verder en zien we netgiraffen, giraffe- antilopen en wrattenzwijnen. Na een paar uur dwalen rijden we park weer uit en rijden Shaba Natural Reserve in. Om even aan te geven hoe slecht de wegen zijn in de parken, de stappenteller in mijn telefoon heeft 12.000 stappen genoteerd, alleen al van het hosten klotsen van de bus. Na een aantal kilometers zijn we ook bij de lodge van vanavond: Samburu Sarova Shaba lodge.

Als we de kamerssleutel leggen we de spullen op de kamer en kleden ons om om nag even een dipje in het zwembad te doen. Heerlijk. Daarna gaan we eten en dan is er tijd om de foto's en de blog bij te werken. En dan is het tijd voor bed, want morgen is het weer vroeg dag

Mount Kenya, nu wel goed te zien

Chauffeur Ben en leerling chauffeur Nick
Bij een bijzonder bord, zo stijlging het niet










Buffalo Springs





 

Geen opmerkingen: