Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zondag 3 maart 2024

Dag 5 Theeplantage en Nakuru National Park

Wat een dag!! Begonnen om 6 uur, ontbijt en vertrek tegen 8 uur. We rijden over de gewone weg door verschillende dorpen en bezoeken eerst de Grote Slenk, dat is een plaats waar 2 aardplaten uit elkaar worden getrokken. Daardoor is er in de loop van honderden jaren een gat ontstaan waar nu ook een meer in is gekomen. We stappen uit de truck en maken foto's. En verder gaan we om tegen 10 uur aan te komen bij de theeplantage waar Margaret ons van alles vertelt over de groei van theeplanten en het oogsten daarvan. Dat is heel interessant om te horen. Zij verbouwen ook koffie, maar dat is niet het hoofdprodukt van deze farm. Aan het eind kopen we allemaal pakjes thee en koffie.

Dan rijden we verder door de stad Nakuru naar Nakuru National Park voor onze game-drive (wild zoeken). En dan begint meteen weer het grote zoeken en genieten. We zien buffels lopen, het eerste dier van de BIG 5, even later spot Ben (chauffeur) lichtbruine vlekken onder een boom, 2 mannetjesleeuwen, nummer 2 van BIG 5, Wauw. Op de verdere route volgen er nog de neushoorn, nummer 3 en zelfs zien we een luipaard. Eén van de vrouwen in onze truck zag hem in een boom springen, wat geweldig, nummer 4 dus. Dit hadden we nooit verwacht. 

En we zagen nog veel meer:

Impala's

Eland antilope (grootste antilope van heel Afrika)

Dewassa waterbok

Leeuwinnen (4) met grote welp en restanten van een prooi

Kaapse buffels

Maraboe's

Wrattenzwijnen

Smidplevier

Koereigers

Hyena

Pelikanen

Afrikaanse visarenden

(Witborst) aalscholvers

Augur buizerd

Zebra's (steppezebra)

Bavianen

Groene meerkatten (blauwbalaap)

Flamingo's

Gehelmde parelhoen

Nijlganzen

Vorkstaartscharrelaar (lilac breasted roller, officieuze nationale vogel van Botswana)

Ennnnnnnn:

Homo sapiens

Heel veel foto's  gemaakt dus ook. En de meeste foto's hier zijn door mijzelf gemaakt, tenzij ik het erbij vermeld. Ik heb geen namen onder foto's gezet, leeuw, neushoorn en luipaard kennen we misschien wel, maar alle gazelles en antilopen houd ik niet uit elkaar. Behalve misschien de Thompson gazelle, want die noemen ze ook wel de MacDonalds gazelle, kijk maar naar de M op hun billen😁. Na het NP rijden we weer naar Nakuru en is er gelegenheid om even een supermarkt in te gaan of geld te pinnen. Dan gaan we naar hotel Grand Winston, vlug even douchen, eten en naar boven om alles voor morgen door te lezen, de foto's te uploaden en de blog te maken. Morgenochtend kunnen we uitslapen, we gaan pas om half 9 weg. Wat een dag!!
































Foto van Kees van't Klaphek


Geen opmerkingen: