Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

woensdag 6 maart 2024

Dag 8 Naivashameer

De wekker gaat om half 6, 6 uur is het ontbijt en om 7 uur rijden weg. Inmiddels zijn er al zeker 7 mensen ziek geweest, een soort reizigersdiarree,  wat natuurlijk erg vervelend is. Wij ontspringen die dans nog steeds. Vandaag is het een korte reisdag, rond 12 uur zouden we weer in een hotel zijn: het Fish Eagle Inn hotel.

Na het inchecken hebben we al snel de lunch, die ook hier weer erg lekker is. Tegen 3 uur gaan we op weg voor een wandelsafari. We rijden er naar toe in kleine busjes, matatu's genaamd, wat ongeveer een half  uur duurt. Maar voor weg zijn blijkt ons busje niet te starten, de chauffeur probeert het steeds weer en soms loopt de motor, om bijna meteen weer af te slaan. Er wordt een ander busje gebeld en die is er al snel. Dus ook wij gaan dan op weg. Bij de farm gekomen wordt de groep in tweeën gedeeld en iedere groep gaat met een gids op pad. Onze gids blijkt een goeie prater. Hij legt uit dat dit een farm is maar dat de.wilde dieren vrij in en uit kunnen lopen, maar hier zijn ze wel veilig. Er zijn hier o.a. giraffen, antilopen, gazelles, nijlpaarden, luipaarden en gnoes. Hij laat ons een bewoond  hyenahol zien en poep van allerlei dieren. Het is mooi om zo tussen de zebra's, antilopen en giraffen te lopen. Jammer dat de giraffen wat verder weg zijn. Na een paar uur slenteren gaan we weer op de matatu's aan en zijn mooi op tijd terug voor het diner.

Vroeg dag vandaag






Een Hyena hol

Onze gids is aan het uitleggen




Heilige ibissen


Geen opmerkingen: