Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

dinsdag 5 maart 2024

Dag 6 Baringomeer en Pokotdorp

We slapen uit ... tot 6.30 uur. En om 8.30 uur zitten we in de truckop weg naar het Baringomeer., wat in de grote slenk ligt, waar ik gisteren al over schreef.    Onderweg stoppen we bij een sisalplantage, waar we wat uitleg krijgen over de manier hoe sisal wordt vervaardigd. We rijden naar de Soi Safari Lodge, waar we 2 nachten zullen logeren. Dan is het 11 uur en we lunchen om 13 uur. Daarna rijden we door naar een Pokot dorp. De Pokot zijn stammen die verwant zijn aan de Masai en de Samburo stammen. Ze wonen in de gebieden in de grote slenk. Als we aankomen met de truck staan er zeker al 20 kinderen te wachten op de kado's die we hebben meegenomen, levensmiddelen en wat andere dingen voor levensonderhoud. We lopen een paar honderd meter naar hun dorpje. De inwoners zijn enthousiast en willen ook vooral zien hoe zij op een foto staan. Dan worden de geschenken verdeelt over de families. Als dat klaar is vertelt onze gids over zijn dorp en dat is een interessant verhaal. Over de mannen die altijd buiten slapen en de vrouwen die in een hut slapen. Over het leven in hun dorp. Daarna wordt er gedanst  en natuurlijk moeten veel gasten meedoen, leuk om te zien. Als we weer weggaan worden we uitgezwaaid en krijgen de kinderen nog een flesje water.

Een heel geslaagde middag. 's Avonds wacht het diner en daarna nemen we met een aantal anderen nog een drankje in de bar. Inmiddels bliksemt het in de verte en terwijl we later terug lopen naar de kamer, begint het flink te regenen. Het is nog niet erg laat als we in de kamer komen maar het voelt als 12 uur. Dus lekker slapen en morgen weer vroeg op voor de nature walk die om 7 uur begint.

Sisal planten

Bloeiende sisal



Termietenheuvels




Kraanvogels

Kinderen willen helpen met dragen pakketjes 




In de rij voor een flesje water

Leo met een paar kleine vriendjes





Geen opmerkingen: