Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

maandag 21 maart 2022

Dag 10 Naar Brønnøysund en verder

De pilletjes hebben goed geholpen, ik ben gewoon door het slechte weer heen geslapen. En vanochtend varen we weer tussen eilanden door. Vanavond belooft het nog een keer slecht te worden.

Vandaag komen we rond 9 uur weer over de poolcirkel. En er is weer een ceremonie, nu met levertraan. Het is zeker niet ons favoriete drankje, maar we moeten dit doen om het lepeltje dat wordt gebruikt te mogen houden. Weer een aandenken aan deze trip.

In de stadjes waar we vanaf gisteren zijn aangemeerd zijn we nog niet eerder geweest. De vorige keer in 2020 werd hier duidelijk dat Corona heftig zou worden.

Toen we vanmorgen op het panoramadek zaten, kwam er een Duitse mevrouw naar ons toe, zij vond dat we er zo leuk uitzagen met onze Noorse truien en ze wilde graag een foto van ons maken. Later ben ik naar haar toe gegaan om die foto te bemachtigen😁.

Nu komen we vanmiddag in Brønnøysund en daar maken we een korte wandeling. Het is maar een klein stadje, maar we doen toch een rondje waar we een uur mee zoet zijn en dan lopen we een winkelcentrum in om hoesttabletjes te kopen, want ik heb toch ergens een verkoudheid opgelopen en ben nu flink aan het hoesten. Daarna gaat het programma door als iedere dag, 18.30 uur diner en daarna koffie en de avond.

De poolcirkel


met dank aan de Duitse mevrouw

Zonsondergang vanuit de hut


Geen opmerkingen: