Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

woensdag 16 maart 2022

Dag 5 Tromsø en een Husky avontuur

Als we deze ochtend op het panoramadek zitten zien we opnieuw de besneeuwde bergen aan ons voorbij trekken. Het wordt ook iedere dag een beetje kouder, Als we in Tromsø aankomen hebben we afspraak met Alaskan Huskies (sledehonden). We gaan vanaf de boot met een bus naar een plek een stuk buiten Tromsø. We zijn met 5 stellen en 2 single mannen en de 7 sleden staan al klaar voor ons. Het is een heel drukke boel met 220 honden op dat terrein. Er staan voor iedere slee 10 honden die allemaal even enthousiast zijn om te gaan rennen, als de eerste slee weg gaat zijn de andere honden bijna niet te houden en we glijden er al snel achteraan. Het is echt een geweldige ervaring om door dat winterse landschap te glijden. Natuurlijk staat er iemand achterop die weet hoe hij de honden moet vertellen wat ze moeten doen. Pas als ze een bepaald commando horen beginnen ze te rennen of stoppen ze. Als we terug zijn geven we alle honden die voor ons hebben gewerkt een knuffel en een heleboel andere honden een aai over hun kop. Ze zijn allemaal even lief, maar het liefst zijn de puppies die een maand geleden zijn geboren en die we allemaal even aaien, want ze moeten aan mensen wennen. Daarna krijgen we nog een kop warme drank en een stuk chocoladecake en gaan we terug naar de boot, waar we meteen kunnen aanschuiven voor de warme maaltijd. Wat een geweldige middag was dit, once in a lifetime.











Geen opmerkingen: