Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zaterdag 12 maart 2022

Dag 1 Naar Bergen

Na een heerlijk en uitgebreid ontbijt gaan we weer naar het treinstation om de trein van 8.25 uur naar Bergen te pakken. We hebben vaste plaatsen en we vinden stoel 31 en 32. Als de hostess van de trein een poosje later langskomt vertelt zij ons dat we in het verkeerde rijtuig zitten en dus verkassen we. Het rijtuig waar we nu komen is veel luxer en we kunnen ook koffie en thee pakken. Het wordt weer een prachtig ritje, eerst door de buitenwijken van Oslo, dan door kleine plaatsjes en weer later door de bergen, waar een flink pak sneeuw ligt. Maar de bergen worden weer lager en om 15 uur komen we aan in de stad Bergen. We hebben een voucher voor een taxi naar de Hurtigruten terminal, waar we inchecken en daarna een (verplicht) praatje moeten bijwonen over de Hurtigruten en de veiligheidsmaatregelen. Heel nuttig natuurlijk. Daarna maken we nog een wandeling door Bergen en komen rond 18 uur weer op de m.s.Vesterålen aan. Daar staan de koffers inmiddels voor de deur van de hut en kunnen we onze kamer voor de komende 12 dagen in orde maken. Dan volgt een rustige avond, met de afvaart om 20.30 uur.





Bergen

Bergen, een kijkje over de Bergen met in het
midden links de ms Vesterålen 

Bergen

Bergen


Geen opmerkingen: