Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

donderdag 17 maart 2022

Dag 6 Naar Honningsvåg en verder

Gisterenavond hebben we nog een klein beetje Noorderlicht gezien, maar het was heel wazig, en ook is snel weer weg. Het wordt meer bewolkt. Maar het is wel rustig weer. De vorige keer was het op weg naar Honningsvåg heel slecht weer met een ruwe zee, wat inhield dat ik flink zeeziek ben geweest. Nu is dat gelukkig anders. In Honningsvåg lopen we een stukje, maar het is maar een heel klein stadje dus zijn we zo uitgelopen. We kijken even rond in het Noordkaapmuseum, wat wel aardig is. Er zijn weinig mensen op de boot gebleven en dus wordt er door de bemanning een oefening gedaan, gelukkig waarschuwen ze wel eerst de achter gebleven mensen. Om 14.45 uur varen we verder naar de laaste haven van de heenweg, Kirkenes. En opeens klinkt er een stem door de luidspreker dat er walvissen zijn gespot. Het blijkt een grote groep dieren, later horen we dat het orka's waren, te zijn die steeds een wolkje laten zien als ze boven komen en even later boven water komen om meteen weer te duiken. Het is allemaal niet echt goed te zien, maar ze waren er wel😀

Honningsvåg met de Vesterålen

Honningsvåg

Schilderijen van de Midzomernacht en de Poolnacht



Geen opmerkingen: