Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zondag 20 maart 2022

Dag 9 Naar Svolvær er en verder

De praatjes gingen niet door gistermiddag en gisteravond want de zee ging nogal tekeer en dan is het niet goed om naar plaatjes te gaan kijken op een scherm, je moet je dan focussen op de horizon. Dat heb ik ook gedaan en dat ging prima. Maar daarna werd het anders. We gingen naar het restaurant voor het avondeten en we bestelden wat we wilden eten. Toen maakte de boot een paar flinke bewegingen en toen besloten mijn evenwichtsorgaan en maag dat ze dat niet aankonden. We hebben de maaltijd geannuleerd en zijn in rap tempo naar de hut gegaan, waar ik nog net het toilet haalde. Gelukkig was dit maar een klein stuk open zee waar we doorheen moesten en dus was de misselijkheid na een tijdje weer voorbij. Leo had gelukkig nergens last van, maar we waren best moe dus zijn we lekker vroeg gaan slapen.

Vanochtend is alles weer normaal, we varen tussen eilanden door en dan is de zee een stuk rustiger. We gaan ontbijten en serveerster die bij ons gedeelte van het restaurant hoort, vertelde dat er vanavond laat nog zo'n stuk komt. Dus dan toch maar beter op tijd de pilletjes innemen.

Om 16.30 uur varen we door de Raftsundet, een heel smalle passage in de route.

Een kwartier later dan gepland komen we aan in Svolvær, dat betekent dat we minder tijd hebben om een stukje te lopen, om 20.30 uur moeten we terug zijn.  Van een medereiziger hebben we gehoord dat er op een bepaalde plek een kraam staat met Noorse truien. Wij gaan dus in straf tempo van de boot af en lopen het plaatsje in, dan over een grote brug en daar zou die kraam moeten staan. Maar wij kunnen hem niet vinden, we lopen dus weer terug en zien dat er bij de boot ook en kraam staat. En dan is de keus snel gemaakt, een echte Noorse herinnering. 

Als we op de boot zijn wordt er verteld dat het vanavond erger zal spoken dan gisteravond. Ik heb de tabletjes ingenomen, en verder gaan we het wel zien. 

Raftsundet 

Trollfjorden, maar nu bij daglicht



Geen opmerkingen: